Nokia va cumpara developerul Trolltech pe 153 de milioane de dolari

1.175 ori
<b>Nokia va cumpara developerul Trolltech pe 153 de milioane de dolari</b>Nokia spera sa foloseasca experienta celor de la Trolltech pentru a imbunatati interfata platformelor S40 si S60, destinate smartphone-urilor. Developerul norvegian Trolltech va primi 153 de milioane de dolari in urma tranzactiei, fiind apreciat pentru...

Nokia spera sa foloseasca experienta celor de la Trolltech pentru a imbunatati interfata platformelor S40 si S60, destinate smartphone-urilor.

Developerul norvegian Trolltech va primi 153 de milioane de dolari in urma tranzactiei, fiind apreciat pentru frameworkul aplicatiilor sale, pe numele sau Qtopia. Acesta este folosit pentru a crea interfate pentru terminale mobile, in vreme ce Qt, un alt produs al companiei, este utilizat in dezvoltarea aplicatiilor cross-platform. In 2006, Samsung prezentase un telefon mobil care rula Qtopia Phone Edition pe un sistem de operare Linux, in vreme ce echipa Trolltech lucreaza de 2 ani la o versiune a lui Qt pentru Microsoft Windows CE si platformele Windows Mobile.

Qt este de asemenea folosit in numeroase software-uri desktop, inclusiv Skype, Google Earth, Adobe Photoshop Album, parti din Photoshop Elements si multe altele, conform Trolltech. Frameworkul este disponibil sub licente comerciale si open-source, fiind folosit si de developerii lui KDE, un mediu desktop pentru sistemele de operare Linux. Achizitia Trolltech va fi completata la jumatatea acestui an, ea necesitand aprobarea actionarilor care detin 90% din companie.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×