Nokia va Închide fabrica de la Jucu ce aducea 5% din exporturile României

2.284 ori
<b>Nokia va Închide fabrica de la Jucu ce aducea 5% din exporturile României</b>Este o adevărată bombă pentru cei 1900 de angajați ce lucra la Jucu, în județul Cluj. Nokia va închide fabrica și asta pentru că facilitățile de producție din China sunt suficiente pentru nevoile companiei cu sediu central în Finlanda.&nbsp;...

Este o adevărată bombă pentru cei 1900 de angajați ce lucrau la Jucu, în județul Cluj. Nokia va închide fabrica și asta pentru că facilitățile de producție din China sunt suficiente pentru nevoile companiei cu sediu central în Finlanda.

îmi amintesc de momentul în care Nokia a ales să deschidă fabrica de la Jucu și a închis o unitate similară din Germania. Acolo se menționa că au ales România pentru costurile scăzute cu forța de muncă. Acum aleg să dezvolte în alte zone ale Globului, unde salariile sunt la un nivel mai jos față de oferta românească.

Unul dintre modelele fabricate în apropiere de Cluj-Napoca era Nokia C3 - un veritabil hit de vânzări pe plan local și nu numai. Telefoanele Nokia -  made in România sunt acum de domeniul trecutului.

Comunicatul de presă trimis de Nokia România:

"Următoarea etapă în procesul de îmbunătățire a eficienței în producție, în cadrul diviziei Location &Commerce și funcțiunilor suport

Espoo, Finlanda - Nokia a anunțat astăzi planurile sale de completare a acțiunilor menite să aliniezeoperațiunile cu dimensiunea forței de muncă. Măsurile susțin atât execuția strategiei companiei, câtși realizarea obiectivelor privind economiile, anunțate la începutul acestui an, țintind de asemeneacreșterea eficienței și vitezei organizației.

La începutul anului, Nokia a anunțat schimbări concentrate cu preponderență pe aliniereaoperațiunilor sale de Cercetare&Dezvoltare în segmentul Dispozitivelor Inteligente și cel alTelefoanelor Mobile. Astăzi compania a anunțat următoarea fază de aliniere operațională careinclude planuri privind reduceri în segmentul producției, în cadrul diviziei Location & Commerce șifuncțiunilor suport.

Nokia intenționează ajustarea capacităților de producție și revigorarea operațiunilor de producție,pentru a servi mai bine rețeaua globală de clienți, parteneri și furnizori după cum urmează:

Concentrarea producției de telefoane cu capabilități de bază în acele fabrici care beneficiazăde o poziționare optimă față de furnizori și piețele cheie. Ca rezultat, Nokia intenționează săînchidă capacitățile de producție din Cluj, România, până la sfârșitul anului 2011, întrucâtfabricile Nokia de mare volum din Asia asigură beneficii mai mari in privința proximității șieficienței.

Revizuirea rolului pe care îl au, pe termen lung, operațiunile de producție din Salo, Finlanda,Komarom, Ungaria și Reynosa, Mexic. Este de așteptat ca aceste fabrici să continue să aibăun rol important în servirea clienților de dispozitive smartphone din Europa și America de Norddar planul este ca acestea să se concentreze pe clienți, software dedicat în mod specificpiețelor și personalizarea pachetelor de vânzare. Se estimează că aceste schimbări vor aveaun impact asupra personalului în anul 2012 dar fără impact în 2011. Nokia va iniția discuții cureprezentanții angajaților și stakeholderii din aceste fabrici și se așteaptă să aibă o imagine maiprecisă privind posibilul impact asupra forței de muncă în primul trimestru al anului 2012.

Nokia a anunțat anterior planurile sale de a crea o divizie de Location & Commerce princonsolidarea activelor de localizare, incluzând NAVTEQ și operațiunile Nokia de servicii socialepentru localizare. Ca parte a consolidarii acestei divizii, Nokia a identificat potențiale sinergii șioportunități de creștere a eficienței, prin automatizare. Location & Commerce este responsabilăpentru livrarea celui mai bun conținut digital din lume în privința cartografierii, a platformei de

localizare și a experienței de localizare socială. Nokia a planificat concentrarea eforturilor dedezvoltare pe direcția Location & Commerce în Berlin, Boston și Chicago și alte centre de suport șiintenționează închiderea operațiunilor din Bonn, Germania și Malvern, Statele Unite.

Nokia începe, de asemenea, consultări cu angajații din Vânzări, Marketing și funcțiuni de tipcorporație în linie cu anunțul făcut de în data de 27 aprilie 2011.

“înregistrăm un progres solid către îndeplinirea strategiei noastre iar aceste noi schimbări planificatene vor ajuta să ne poziționăm ca un jucător mai dinamic, mai îndrăzneț și mai eficient”, a spusStephen Elop, Președinte și CEO al Nokia. “Trebuie să facem pași dureroși, dar necesari, pentru aalinia forța de muncă și operațiunile cu direcția noastră de evoluție.”

“Europa este un element central al viitorului Nokia. Pe lângă sediul nostru central , avem o prezențăputernică pe zona de Cercetare & Dezvoltare în Europa. Avem patru centre majore de Cercetare &Dezvoltare în Finlanda și două în Germania, precum și Centrele de Cercetare Nokia și alte centrede suport în Europa. Nokia păstrează de asemenea o prezență locală puternică prin intermediulbirourilor de vânzări din întreaga regiune precum și operațiunilor din Salo și Komarom”, a adaugatElop.

Estimăm că intenția de a închide fabrica din Cluj, împreună cu ajustările din cadrul operațiunilor dedistribuție și livrare vizează aproximativ 2.200 de angajați. Schimbările planificate în cadrul divizieiLocation & Commerce ar putea afecta aproximativ 1.300 de angajați. Aceste reduceri de personalvin în completarea măsurilor anunțate în aprilie și sunt programate să se producă până la sfârșitulanului 2012.

în conformitate cu valorile companiei, Nokia va oferi angajaților afectați de reducerile planificateun program complex de sprijin. Nokia rămâne hotărâtă să acorde sprijinul său pentru angajați șicomunitățile locale pe parcursul acestei schimbări dificile."

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×