Nokia versus Apple, in razboiul patentelor: o noua runda

1.285 ori
<b>Nokia versus Apple, in razboiul patentelor: o noua runda</b>Avem o banuiala ca procesul dintre Apple si Nokia, cu privire la patentele folosite de compania americana va mai dura ani buni. De unde vine aceasta banuiala? Ei bine, ea se bazeaza si pe faptul ca au trecut 6 luni deja, de cand Nokia a depus prima sa...

Avem o banuiala ca procesul dintre Apple si Nokia, cu privire la patentele folosite de compania americana va mai dura ani buni. De unde vine aceasta banuiala? Ei bine, ea se bazeaza si pe faptul ca au trecut 6 luni deja, de cand Nokia a depus prima sa plangere cu privire la patentele respective.

In ce stadiu se afla procesul? Ei bine, s-a ajuns ca ambele parti sa aiba dispute in legatura cu care dintre motivele de judecata sa fie abordat primul. In centrul acestui proces se afla un conflict in legatura cu patentele wireless Nokia, unele dintre ele vitale pentru functionarea transmisiunii de date si WiFi.

Ca membru al grupurilor de licentiere ETSI si IEEE, care administreaza standardele GSM si WiFi, Nokia va oferi licenta pentru patentele sale oricarei companii care o solicita. Aceasta licentiere vine cu anumiti termeni, care nu sunt totusi batuti in cuie si pot fi negociati separat pentru fiecare companie. In cazul Apple, finlandezii ar fi dorit un soi de troc, licentiind tehnologiile wireless, in schimbul patentului pentru touchscreen-ul de pe iPhone.

Apple a refuzat si iata cele 2 companii ajunse la tribunal, ambele acuzand-o pe cealalta de incalcare a patentelor, rezultatul fiind 3 procese distincte. Ei bine aflam ca ieri Nokia a cerut curtii care judeca acest caz sa renunte la acuzatiile Apple cu privire la contracte, deoarece ele distrag judecatorii de la adevarata problema, patentele si licentierea lor.

Intre timp Reuters ne informeaza o data a procesului este programata de abia pentru 2012, deci mai avem de asteptat.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×