Nokia vinde Qt către Digia

Autor:  | Publicat în:  Nokia 874 ori
<b>Nokia vinde Qt către Digia</b>Digia reprezintă o companie de software finlandeză care tocmai a achiziționat un tool pe care Nokia îl dezvolta de prin 2008 - Qt. Permitea unui dezvoltator să aducă o aplicație mai rapid pe un smartphone cu Symbian sau MeeGo. &nbsp; Nokia merge pe...

Digia reprezintă o companie de software finlandeză care tocmai a achiziționat un tool pe care Nokia îl dezvolta de prin 2008 - Qt. Permitea unui dezvoltator să aducă o aplicație mai rapid pe un smartphone cu Symbian sau MeeGo.

Nokia merge pe Windows Phone de la Microsoft, rezultatele financiare sunt negative și de aici dorința lor de a-și eficientiza operațiunile. Digia se poate spune că a făcut o afacere serioasă. Nokia a investit 150 milioane dolari în 2008 când a cumpărat Trolltech, iar Digia a plătit doar o facțiune din această sumă.

Cele 125 de persoane se vor transfera împreună cu softul. Sunt localizați cu precădere în Norvegia și Germania. Decizia Nokia se datorează și Microsoft care a spus că nu vor integra Qt în Windows Phone, în niciuna dintre versiunile viitoare.

Planurile Digia sunt de a porta Qt spre Android, iOS și Windows 8. Să devină o platformă de top framework pentru dezvoltarea de aplicații. Vom vedea dacă planurile lor ce par mărețe se vor și realiza.

Rămâne ideea că Nokia vinde puncte importante din vechea sa strategie și nu se prefigurează o viziune în viitor. Se leagă și mai mult de Microsoft cu al său Windows Phone 8. Strategia s-ar putea să fie sinucigașă, dacă vânzările nu încep să se miște într-un sens pozitiv.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×