Nokia vrea sa paraseasca Finlanda!

Autor:  | Publicat în:  Nokia 2.120 ori
<b>Nokia vrea sa paraseasca Finlanda!</b>Conform AFP, gigantul producator de telefoane mobile Nokia a amenintat ca va parasi Finlanda, daca autoritatile nu vor schimba o lege ce are ca subiect monitorizarea mailurilor angajatilor companiilor finlandeze. Purtatoarea de cuvant Nokia, Arja Suominen...

Conform AFP, gigantul producator de telefoane mobile Nokia a amenintat ca va parasi Finlanda, daca autoritatile nu vor schimba o lege ce are ca subiect monitorizarea mailurilor angajatilor companiilor finlandeze.

Purtatoarea de cuvant Nokia, Arja Suominen a afirmat ca producatorul de telefoane nu ar fi facut o astfel de amenintare si ca nu doreste sa se mute din tara sa natala. Prim-ministrul finlandez Matti Vanhanen a negat de asemenea ca politicienii ar fi fost pusi sub presiune de catre Nokia, pentru schimbarea legii anterior mentionate.

Scandalul a pornit de la un cotidian local, care a citat o sursa apropiata acestei probleme, ce afirma ca Nokia a facut lobby pentru aprobarea legii si ca ar parasi Finlanda daca legislatia nu va fi modificata. Compania genereaza 1.3 miliarde de euro din taxe, suma ajungand la statul finlandez si asigura 16.000 de locuri de munca.

Legea care a pornit conflictul interzice companiilor sa citeasca mailurile angajatilor, dar autoritatile doresc sa ii aduca o modificare, permitand astfel incalcarea intr-o anumita masura a intimitatii angajatilor si totul la propunerea celor de la Nokia. Compania s-a confruntat cu un caz de spionaj industrial, anumite informatii secrete fiind trimise prin email rivalilor de la Huawei.

Dupa acest incident, Nokia ar fi verificat emailurile angajatului suspectat, incalcand astfel legea finlandeza. Politia nu a obtinut totusi dovezi in acest caz, dar compania si-a continuat cruciada pentru modificarea legii, permitand astfel supravegherea corespondentei electronice a angajatilor. Ne intrebam totusi, daca Nokia va parasi Finlanda, in ce tara isi va muta oare fabricile?

Ii vom primi la Jucu sau in alte zone ale tarii, avand in vedere tendinta noastra de a asculta convorbirile?

Via: Nokia Club

⚡ Cum poți beneficia de reduceri de până la 300 euro pentru device-uri dacă alegi pachetul de servicii Orange Love. Află de aici!
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×