Nokia World 2010 (Ziua intai) - debutul lui Nokia E7, C6, C7 si despartirea de Anssi Vanjoki

4.071 ori
<b>Nokia World 2010 (Ziua intai) - debutul lui Nokia E7, C6, C7 si despartirea de Anssi Vanjoki</b>In cadrul unui eveniment pe care vi l-am relatat prin live blogging aici, a debutat astazi Nokia World 2010, cu o prima zi de conferinte destul de ocupata. Astfel, am asistat la debutul a 3 handseturi: Nokia E7, C6 si C7, dar si la un "adio" din partea...

In cadrul unui eveniment pe care vi l-am relatat prin live blogging aici, a debutat astazi Nokia World 2010, cu o prima zi de conferinte destul de ocupata. Astfel, am asistat la debutul a 3 handseturi: Nokia E7, C6 si C7, dar si la un "adio" din partea lui Anssi Vanjoki, care va fi inlocuit din functia de sef al sectiunii Smartphone la Nokia.

Conferinta a debutat la Londra, cu o usoara intarziere, Niklas Savander fiind primul vorbitor, urmat de Anssi Vanjoki. Ni s-a reamintit ca noul CEO al companiei finlandeze este Stephen Elop, care nu a putut fi prezent, iar evenimentul a debutat cu cateva cifre care reafirma succesul Nokia, in special in rivalitate cu Apple.

Aparent, finlandezii vand 260.000 de smartphone-uri pe zi, iar solutia lor navigationala este mai buna decat cea oferita de Google, Nokia Maps fiind disponibil in 78 de tari si in 48 de limbi. Apoi a venit randul lui Vanjoki sa ne prezinte noi smartphone-uri si am aflat din start ca nu vom vedea vreun terminal MeeGo astazi.

Nokia World 2010 (Ziua intai) - debutul lui Nokia E7, C6, C7 si despartirea de Anssi Vanjoki

Intai ni s-a vorbit despre modelul N8, cameraphone de 12 megapixeli care va sosi pe piata in curand, apoi ne-au fost prezentat modelele Nokia C6 si C7. Acestea sunt similare, fiind dotate cu camere de 8 megapixeli, cu mentiunea ca handsetul C6 vine cu un tip nou de display: Nokia Clear Black Display.

C7 este varianta slim de C6, dotat cu un ecran mai mare (3.5 inchi) si mai multa memorie, dar cireasa de pe tort a fost prezentarea lui Nokia E7. Considerat urmas al lui Nokia E90, smartphone-ul foloseste un ecran touch de 4 inchi si o tastatura QWERTY performanta. Ecranul touch gliseaza deasupra tastaturii, iar handsetul va rula cel mai probabil Symbian^3.

Nokia World 2010 (Ziua intai) - debutul lui Nokia E7, C6, C7 si despartirea de Anssi Vanjoki

Prezentarile s-au incheiat cu discutii despre comunitatea de developeri care lucreaza cu SDK-urile Nokia, prezentarea jocului Angry Birds si cateva detalii oferite de Vodafone cu privire la planurile sale de viitor. Per total aceasta prima zi de Nokia World 2010 a fost destul de atractiva, cu 3 terminale noi Nokia, dar din pacate fara vreo urma de MeeGo deocamdata... Poate maine?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×