Nokia World 2010 (Ziua intai) - debutul lui Nokia E7, C6, C7 si despartirea de Anssi Vanjoki

Autor:  | Publicat în:  Nokia 3.871 ori
<b>Nokia World 2010 (Ziua intai) - debutul lui Nokia E7, C6, C7 si despartirea de Anssi Vanjoki</b>In cadrul unui eveniment pe care vi l-am relatat prin live blogging aici, a debutat astazi Nokia World 2010, cu o prima zi de conferinte destul de ocupata. Astfel, am asistat la debutul a 3 handseturi: Nokia E7, C6 si C7, dar si la un "adio" din partea...

In cadrul unui eveniment pe care vi l-am relatat prin live blogging aici, a debutat astazi Nokia World 2010, cu o prima zi de conferinte destul de ocupata. Astfel, am asistat la debutul a 3 handseturi: Nokia E7, C6 si C7, dar si la un "adio" din partea lui Anssi Vanjoki, care va fi inlocuit din functia de sef al sectiunii Smartphone la Nokia.

Conferinta a debutat la Londra, cu o usoara intarziere, Niklas Savander fiind primul vorbitor, urmat de Anssi Vanjoki. Ni s-a reamintit ca noul CEO al companiei finlandeze este Stephen Elop, care nu a putut fi prezent, iar evenimentul a debutat cu cateva cifre care reafirma succesul Nokia, in special in rivalitate cu Apple.

Aparent, finlandezii vand 260.000 de smartphone-uri pe zi, iar solutia lor navigationala este mai buna decat cea oferita de Google, Nokia Maps fiind disponibil in 78 de tari si in 48 de limbi. Apoi a venit randul lui Vanjoki sa ne prezinte noi smartphone-uri si am aflat din start ca nu vom vedea vreun terminal MeeGo astazi.

Nokia World 2010 (Ziua intai) - debutul lui Nokia E7, C6, C7 si despartirea de Anssi Vanjoki

Intai ni s-a vorbit despre modelul N8, cameraphone de 12 megapixeli care va sosi pe piata in curand, apoi ne-au fost prezentat modelele Nokia C6 si C7. Acestea sunt similare, fiind dotate cu camere de 8 megapixeli, cu mentiunea ca handsetul C6 vine cu un tip nou de display: Nokia Clear Black Display.

C7 este varianta slim de C6, dotat cu un ecran mai mare (3.5 inchi) si mai multa memorie, dar cireasa de pe tort a fost prezentarea lui Nokia E7. Considerat urmas al lui Nokia E90, smartphone-ul foloseste un ecran touch de 4 inchi si o tastatura QWERTY performanta. Ecranul touch gliseaza deasupra tastaturii, iar handsetul va rula cel mai probabil Symbian^3.

Nokia World 2010 (Ziua intai) - debutul lui Nokia E7, C6, C7 si despartirea de Anssi Vanjoki

Prezentarile s-au incheiat cu discutii despre comunitatea de developeri care lucreaza cu SDK-urile Nokia, prezentarea jocului Angry Birds si cateva detalii oferite de Vodafone cu privire la planurile sale de viitor. Per total aceasta prima zi de Nokia World 2010 a fost destul de atractiva, cu 3 terminale noi Nokia, dar din pacate fara vreo urma de MeeGo deocamdata... Poate maine?

eMAG: REVOLUȚIA PREȚURILOR începe mâine dimineață! Galaxy S7 la 2.299 lei și alte bunătăți! (link de afiliat)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×