Noua explozie de profituri pentru Apple in trimestrul 4; compania isi anunta rezultatele financiare

1.044 ori
<b>Noua explozie de profituri pentru Apple in trimestrul 4; compania isi anunta rezultatele financiare</b>Apple a avut un trimestru fiscal 4 excelent, anuntand profituri fara precedent pana acum, in ciuda problemelor cu antena lui iPhone 4. Aflam si ca au fost stabilite recorduri de vanzari atat in segmentul Mac, cat si iPhone si iPad. Printre cele mai...

Apple a avut un trimestru fiscal 4 excelent, anuntand profituri fara precedent pana acum, in ciuda problemelor cu antena lui iPhone 4. Aflam si ca au fost stabilite recorduri de vanzari atat in segmentul Mac, cat si iPhone si iPad. Printre cele mai impresionante cifre se numara cele 14.1 milioane de iPhone-uri vandute in doar un trimestru, cu 91% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In plus, Apple a mai vandut si 3.89 milioane de Mac-uri (crestere cu 27% fata de 2009) si 9.05 milioane de iPod-uri (cu 11% mai putin decat anul trecut). Tableturile iPad au fost vandute in 4.19 milioane de exemplare, toate aceste performante ducand la un venit total de 20.34 miliarde de dolari, record absolut pentru Apple.

Profitul net a fost de 4.31 miliarde de dolari si trebuie sa mentionam ca in vreme ce anunta aceste statistici, Apple nu s-a putut abtine sa nu faca si putin teasing, mentionand ca nu s-au terminat surprizele pe acest an. Asta inseamna ca vom mai vedea produse atractive in 2010. Tot la categoria noutati de la Cupertino aflam ca Apple va deschide intre 40 si 50 de magazine noi anul viitor, majoritatea in afara Statelor Unite.

Anunturile au fost facute de catre Peter Oppenheimer, CFO Apple iar mai multe detalii despre performanta Apple aflati de pe Engadget.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×