Nvidia lanseaza procesoarele Tegra si o noua generatie de terminale portabile

Autor:  | Publicat în:  NVIDIA 1.344 ori
<b>Nvidia lanseaza procesoarele Tegra si o noua generatie de terminale portabile</b>Evenimentul saptamanii este cu siguranta showul tech Computex, in cadrul caruia Nvidia va prezenta oficial noul sau brand de procesoare Tegra, destinat terminalelor mobile. La inceputul acestui an compania prezenta primul sau procesor pentru...

Evenimentul saptamanii este cu siguranta showul tech Computex, in cadrul caruia Nvidia va prezenta oficial noul sau brand de procesoare Tegra, destinat terminalelor mobile. La inceputul acestui an compania prezenta primul sau procesor pentru smartphone-uri, APX 2500 si acum iata-i pe cei de la Nvidia gata de a ataca piata MID-urilor.

Cele 2 noi procesoare prezentate la Computex sunt Tegra 600 si Tegra 650, care vor concura direct cu produsele similare ale celor de la Intel. Este vorba in special despre Atom, una dintre primele serii de chipuri destinate MID-urilor. Ce este totusi un MID? Definitia sa este incerta, dar practic acesta poate fi considerat un notebook super-portabil, sau un PC la scara mai mica. A nu se confunda cu popularele UMPC-uri, foarte populare in ziua de azi, asta numai daca aruncam o privire asupra vanzarilor lui Asus Eee PC.

Revenind la procesoarele Tegra, aflam ca seria il include si pe mai sus mentionatul APX 2500, iar chipurile se bazeaza pe un "creier electronic" ARM 11, o unitate de procesare grafica, un procesor media, memorie de sistem si periferice, toate intr-un singur chipset cu consum redus si dimensiuni mai mici decat ale unui cent. Nvidia afirma ca seria Tegra 600 nu va consuma mai mult de 1 Watt ruland la frecvente de 600 sau 800 MHz, in vreme ce Atom poate depasi aceasta limita. Oficialii producatorului de chipseturi au anuntat ca primele terminale ce folosesc procesoare Tegra vor fi disponibile in sezonul de iarna al lui 2008, cu un design specific Nvidia deja disponibil la Computex.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×