Viitoarele modele Windows Phone vor include o tehnologie predictivă care ştie unde îţi vei plasa degetele pe ecranul touch; Permite input şi de deasupra ecranului (Video)

1.161 ori
<b>Viitoarele modele Windows Phone vor include o tehnologie predictivă care ştie unde îţi vei plasa degetele pe ecranul touch; Permite input şi de deasupra ecranului (Video)</b>În ciuda situației incerte în care se află departamentul Windows Mobile/Phone la ora actuală, iată că primim noi zvonuri despre funcțiile pe care OS-ul le-ar putea primi în viitor. Este vorba despre o metodă de interacțiune ceva mai diferită, una ce

Ne amintim şi acum că se vehicula existenţa unei tehnologii numite "3D Touch" pe modele Windows Phone, cu mult înainte ca Apple să lanseze o tehnologie cu acest nume şi cu mult înainte ca Lumia 850 să debuteze. La acel moment era vorba de o interacţiune în stil Kinect şi gesturi în fata telefonului interpretate pe ecranul său, pe vreme când Microsoft McLaren era în grafic. Azi Microsoft revine în tărâmul zvonurilor, tot cu o tehnologie revoluţionară de genul.

Acum e vorba despre anticiparea atingerilor ecranului touch, înainte de a avea loc. Viitoarele handseturi Windows Phone ar putea avea o astfel de abordare predictivă, putând "vedea" unde se află degetele în aer, înainte să atingă ecranul. Ideea nu e foarte diferită de acel "3D Touch" descoperit în 2014 printre planurile Microsoft.

Tehnologia are un concept mai simplu decât pare: foloseşte un mecanism de detectare a zonelor laterale ale telefonului pe care le ţineţi cu mâna şi calculează cam unde ar putea fi degetele la un moment dat, deasupra ecranului. Astfel se declanşează noi metode de input şi veţi putea selecta text sau interacționa cu butoane de deasupra ecranului, apăsând în aer.

Totul e în faza de prototip şi având în vedere viitorul incert al întregului ecosistem Windows Phone/Mobile, ne vine greu să fim prea entuziasmaţi.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×