nVidia, subestimata la Mobile World Congress

1.402 ori
<b>nVidia, subestimata la Mobile World Congress</b>nVidia a fost in mod clar subestimata la Mobile World Congress, de vreme ce nu a anuntat un handset propriu-zis, ci un procesor pe care vor fi bazate viitoarele terminale mobile. Despre APX 2500 v-am mai vorbit, dar despre feature-urile sale se poate...

nVidia a fost in mod clar subestimata la Mobile World Congress, de vreme ce nu a anuntat un handset propriu-zis, ci un procesor pe care vor fi bazate viitoarele terminale mobile.

Despre APX 2500 v-am mai vorbit, dar despre feature-urile sale se poate discuta foarte mult, mai ales dupa ce am aruncat o privire asupra unei interfate geniale la standul nVidia. APX 2500 este un chipset care include un miez ARM 11 cu o frecventa de 750 MHz, integrand si un accelerator grafic GeForce cu suport pentru Open GL ES 2.0 si Direct3D Mobile plus suport pentru decodare si codare a continuturilor video la 720p.

Se pare ca nVidia doreste ca noul sau chip sa functioneze perfect in tandem cu sistemul de operare Windows Mobile, eventual versiunea 7.0, la momentul lansarii sale. Site-urile de specialitate speculeaza totusi ca este foarte posibil ca gigantul Nokia sa dea lovitura folosind chipsetul APX 2500 pe mult-asteptatul sau handset dotat cu touchscreen si interfata touch.

Prototipul prezentat la Mobile World Congress 2008 a fost descris si de catre cei de la concept-phones.com, drept un terminal care rula Windows CE 5.0 si folosea o interfata inovatoare si complet customizata. Ca o surpriza placuta a fost si cablul HDMI care lega terminalul de o plasma pe care puteati vizualiza un film in 720p. Practic avem de-a face cu un telefon al carui output video este similar cu cel al unui Xbox 360. Nici specificatiile tehnice ale prototipului de terminal nVidia nu trebuie ignorate: display de 4 inch cu rezolutie de 800 x 400 pixeli, HSDPA, WiFi, 256MB RAM, camera de 5 megapixeli si televiziune mobila.

Primele produse comerciale bazate pe chipsetul nVidia vor fi disponibile incepand cu 2009, dar este posibil sa asistam la o surpriza inca din 2008.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×