O baterie care funcționează de aproximativ 175 de ani descoperită Într-un laborator de la Universitatea din Oxford (Video)

1.847 ori
<b>O baterie care funcționează de aproximativ 175 de ani descoperită Într-un laborator de la Universitatea din Oxford (Video)</b>în vreme ce noi încă ne mirăm dacă prindem mai mult de o zi de baterie cu smartphone-urile noastre, există o baterie care recent a atins 175 de ani de funcționare. Ea se află la Universitatea din Oxford, în laboratorul Clarendon și face parte...

în vreme ce noi încă ne mirăm dacă prindem mai mult de o zi de baterie cu smartphone-urile noastre, există o baterie care recent a atins 175 de ani de funcționare. Ea se află la Universitatea din Oxford, în laboratorul Clarendon și face parte din mecanismul unei sonerii.

Aceasta a fost instalată în 1840, la pachet cu o baterie, sau mai bine zis o "pilă", o formă rudimentară de baterie, inventată de Giuseppe Zamboni. Mecanismul soneriei oscilează înainte și înapoi, iar soneria ar fi fost folosită de aproximativ 10 miliarde de ori în lunga perioadă de funcționare. Pila de la interior folosește discuri alternative de argint, zinc și sulf, dar și alte materiale, pentru a genera un nivel scăzut de electricitate.

încă nu e foarte clar care e lista completă de materiale folosite aici, dar lucrul sigur e că sulful e folosit pentru stratul exterior, care sigilează electrolitul la interior. Problema e că oamenii de știință nu pot dezasambla soneria, de teamă să nu strice mecanismul. Ei doresc să afle câți ani mai poate funcționa acesta, după perioada deja lungă de funcționare.

Cartea Recordurilor a omologat deja aceasta baterie drept cea cu funcționarea cea mai îndelungată din lume, dar deja soneria generează un sunet atât de slab, încât urechea umană nu îl mai percepe. Asta înseamnă că soneria funcționează, dar cu ultimele sale puteri și resurse de energie, consumând 1 nanoAmp de fiecare dată când mecanismul sau oscilează. Să se afle aici secretul bateriilor mai durabile?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×