O nouă imagine cu Microsoft Lumia 950 se axează pe scannerul de iris de la bord

Autor:  | Publicat în:  Microsoft 1.408 ori
<b>O nouă imagine cu Microsoft Lumia 950 se axează pe scannerul de iris de la bord</b>Se poate spune că se exagerează puţin cu scăpările şi zvonurile despre terminalele Microsoft Lumia 950/Lumia 950 XL, surprizele legate de aceste modele urm&acirc;nd a fi zero la momentul lansării. Ei bine azi avem &icirc;ncă o imagine cu Lumia...

Se poate spune că se exagerează puţin cu scăpările şi zvonurile despre terminalele Microsoft Lumia 950/Lumia 950 XL, surprizele legate de aceste modele urmând a fi zero la momentul lansării. Ei bine azi avem încă o imagine cu Lumia 950, dar de această dată ea se axează pe scannerul de iris de la bord.

Premiera unui telefon cu scanner de iris a avut loc deja, sub forma lui Fujitsu Arrows NX F-04G, dar acela nu e un model mainstream. Irisul este o structură subţire şi circulară din cadrul ochiului, care controlează diametrul şi mărimea pupilei. Modelul sau este unic pentru fiecare persoană de pe Terra, făcându-l o modalitate de securizare biometrică infailibilă.

Aflaţi că există şi telefonul Vivo X5 Pro, care aparent scanează retina utilizatorului, deşi personal cred că e vorba tot de iris. Revenind la Lumia 950, el va folosi un senzor infraroşu special, plasat lângă camera frontală. Pe acesta îl vedeţi în imaginea de mai jos şi ar putea avea şi rolul de blitz pentru selfie. Windows Hello va face parte din procesul de autentificare aici, fiind un sistem atât de sigur, încât poate distinge şi între 2 fraţi gemeni prin recunoaştere facială.

Scanner de iris Microsoft Lumia 950

Va deveni oare scannerul de iris o funcţie must have pe terminalele mobile în viitor, cum a devenit scannerul de amprente recent?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×