Spionaj şi 7 ani de ani de închisoare; O posibilă explicaţie pentru decăderea HTC vine dintr-un verdict acordat abia acum

1.813 ori
<b>Spionaj şi 7 ani de ani de închisoare; O posibilă explicaţie pentru decăderea HTC vine dintr-un verdict acordat abia acum</b>Uneori nu îţi explici cum o companie atât de bine văzută ca HTC, LG, BlackBerry sau chiar Sony poate pică aşa mult în top 10 producători smartphone. Uneori e inspiraţia slabă, lipsa de inovaţie, alteori e chiar sabotaj sau spionaj

Uneori nu îţi explici cum o companie atât de bine văzută ca HTC, LG, BlackBerry sau chiar Sony poate pică aşa mult în top 10 producători smartphone. Uneori e inspiraţia slabă, lipsa de inovaţie, alteori e chiar sabotaj sau spionaj. Se pare că HTC ar fi avut de suferit de pe urma acestor două cauze, după cum aflăm dintr-un verdict de închisoare de 7 ani acordat unui fost membru al companiei.

În 2013, vicepreşedintele secţiunii R&D de la HTC, Jian Zhilin a fost acuzat de furt de secrete industriale şi transportul lor în China. Abia acum aflăm şi verdictul, emis pe 11 aprilie şi anume de 7 ani şi 10 luni de închisoare. Verdictul vine de la Tribunalul din Taipei, Taiwan. 2013 ar fi fost încă o perioadă bună pentru HTC, cu HTC One (M7) fiind un telefon care a primit nota 10 de la noi si poate ultimul best seller al firmei.

De atunci, trecând printr-un One M8 apreciat şi eşecul supraîncălzit M9 lucrurile au luat-o în jos. Se pare că acţiunile lui Jian Zhilin au afectat moralul angajaţilor şi încrederea investitorilor. Totul a devenit un efect de bulgăre/domino şi a adus compania unde este azi. Pe 30 august 2013 au avut loc razii ale poliţiei şi procurorilor la sediul HTC, ceea ce clar a produs îngrijorare pentru toţi angajaţii şi investitorii.

Fişiere suspecte au fost găsite pe PC-ul lui Jian Zhilin şi pe ale altor 2 angajaţi. Jian lucrase la HTC mai bine de 10 ani, deci ştia absolut tot ce mişcă acolo. Informaţiile scăpate la acea vreme aveau legătură cu HTC Sense din ce am înţeles. Jian încercase să recruteze chiar angajaţi HTC, pentru a îi duce la Huawei sau Xiaomi. Încă nu e clar la ce firme au ajuns acele secrete de R&D, dar companiile anterior menţionate sunt probabil ţinta.

Privim cu precauţie toate informaţiile de mai sus pentru că se găsesc într-o publicaţie taiwaneză pe care am tradus-o cu Google Translate, deci se pierd anumite sensuri. Cert e că spionajul şi trădarea au îngropat HTC, sau cel puţin i-au ştirbit din gloria de altă dată.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×