Huawei primește probabil păsuire de încă 90 de zile pentru a obține componente americane și software

919 ori
<b>Huawei primește probabil păsuire de încă 90 de zile pentru a obține componente americane și software</b>Pe 19 august e ziua cea mare și expiră licența temporară acordată celor de la Huawei de către autoritățile americane. E vorba despre licența pentru Android, dar și pentru a cumpăra componente din SUA. Acum aflăm că păsuirea ar putea fi extinsă cu încă 90

Pe 19 august e ziua cea mare și expiră licența temporară acordată celor de la Huawei de către autoritățile americane. E vorba despre licența pentru Android, dar și pentru a cumpăra componente din SUA. Acum aflăm că păsuirea ar putea fi extinsă cu încă 90 de zile.

Inițial se acordau 90 de zile din luna mai, care tocmai au expirat. În acel interval, companiile din SUA puteau livra componente Huawei și software necesar pentru a susține rețelele și produsele actuale. Cei care vorba despre o nouă concesie sunt citați de Reuters și pot pune că mă așteptăm la încă un răgaz, care îi permite Chinei să mai negocieze cu SUA.

Huawei era trecută pe lista neagră în luna mai a acestui an, primind interdicție de a colabora cu firmele americane și de a vinde și cumpără produse de la ele. Totul pe fondul amenințării la adresa securității naționale. Huawei avea totuși provizii de componente și un OS de rezervă, Harmony OS. A declarat în repetate rânduri că nu vrea să înlocuiască Android... încă.

Interdicția nu a lovit așa rău compania, care a vândut 118 milioane de telefoane în prima jumătate a anului. Poate și pe fondul unui patriotism feroce, care a crescut vânzările în China. Între timp Trump a continuat să alieneze China, anunțând o taxă extra de 10% asupra unor bunuri de 300 de miliarde de dolari importate din China în State.

Taxa este încă în discuții, mai ales că ar afecta și iPhone-urile produse în China, dar ele au primit o păsuire până pe 15 decembrie. În schimb AirPods sau Apple Watch vor fi afectate de taxe începând cu 1 septembrie. Apple trebuie să decidă dacă acoperă ea taxa sau crește prețurile.

Revenind totuși la Huawei, compania este într-un mare standby acum, deși e pregătită pentru tot ce e mai rău, iar fondatorul sau, Ren Zhengfei a oferit chiar indicii despre restructurări. Huawei încă se află pe locul 2 în top producători smartphone și a țintit urcarea pe locul întâi în 2020, înlocuind Samsung.

Deocamdată încă 90 de zile de licență ar suna bine, mai ales că vine și lansarea lui Huawei Mate 30 Pro în curând, dar cum rămâne cu perioadă de după 19 noiembrie? Un Crăciun fără produse Huawei ar fi o mare problemă pentru companie.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×