DxOMark îşi face "mea culpa", ar fi greşit nota lui LG V40 ThinQ; Iată care a fost problema

1.120 ori
<b>DxOMark îşi face "mea culpa", ar fi greşit nota lui LG V40 ThinQ; Iată care a fost problema</b>Pentru unii DxOMark este reperul absolut pentru teste de camere foto smartphone. Pentru alţii este o entitate plătită de marile companii şi care se înclină după cum bate vântul. Firma franceză a câştigat un pic de încredere

Pentru unii DxOMark este reperul absolut pentru teste de camere foto smartphone. Pentru alţii este o entitate plătită de marile companii şi care se înclină după cum bate vântul. Firma franceză a câştigat un pic de încredere atunci când a recunoscut în această săptămână ca a comis o greşeală la testarea lui LG V40 ThinQ. Acesta nu e nici pe departe cel mai nou telefon, debutând toamna trecută, dar iată că abia recent a primit o analiză DxOMark.

Iniţial telefonul primise scorul de 93 puncte, la publicarea testului său pe 17 aprilie 2019. Nota nu impresionează pe nimeni, cu un Huawei P30 Pro care are 112 puncte la ora actuală şi cel puţin 11 telefoane care sar de 100 de puncte deja. Cu 93 de puncte LG V40 era şi sub Galaxy Note 8 şi Pixel 2 chiar. DxoMark a rectificat totuşi scorul şi l-a adus la 94 de puncte, descoperind o eroare într-un test al său.

E vorba despre analiza de expunere, acolo unde calificativul a fost crescut de la 83 la 88 de puncte, ducând scorul foto total la 98 şi nu 96 de puncte. Până la urmă francezii au apreciat expunerea la interior a lui LG V40, dar nu prea mult pe cea de la exterior. Cele mai lăudate aspecte ale telefonului ar fi contrastul, culoarea şi autofocalizarea la captura foto.

Nici la video nu sta rău, cu 87 de puncte, în special la detalii şi culori. Marea problemă e că atunci când ai iluminare din spate vei avea o subexpunere serioasă afară. Măcar culorile rămân vii şi plăcute în orice condiţii. Cu noul scor, LG V40 ThinQ devine egal cu iPhone 8 Plus şi Galaxy Note 8, ceea ce nu e puţin lucru.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×