Oficialul Xiaomi, Hugo Barra discută despre extinderea spre Africa, produse VR şi altele; Aflăm că Xiaomi are 6.000 de brevete

588 ori
<b>Oficialul Xiaomi, Hugo Barra discută despre extinderea spre Africa, produse VR şi altele; Aflăm că Xiaomi are 6.000 de brevete</b>Hugo Barra, vicepreşedinte de operaţiuni internaţionale la Xiaomi a acordat recent un interviu celor de la New York Times, &icirc;n care a discutat despre extinderea companiei. Barra pleca de la Google &icirc;n 2013 şi se alătura companiei chineze,...

Hugo Barra, vicepreşedinte de operaţiuni internaţionale la Xiaomi a acordat recent un interviu celor de la New York Times, în care a discutat despre extinderea companiei. Barra pleca de la Google în 2013 şi se alătura companiei chineze, contribuind la ascensiunea sa.

Interviul a fost acordat în contextul în care Xiaomi şi-a diversificat gama de produse în acest an, punând în vânzare un purificator de aer, un webcam şi un tensiometru. De asemenea, Xiaomi a pierdut primul loc pe piaţa telefoanelor din China în favoarea celor de la Huawei. În interviu Hugo Barra a declarat că extinderea pe piaţa din India a mers excelent, oficialul petrecând o bună parte din ultimele 18 luni în această ţară.

Producătorul intra pe piaţa din India în vara lui 2014, reuşind apoi să vândă 3 milioane de terminale într-un an. Apoi doar în trimestrul 3 al acestui an a vândut 1 milion de modele şi extinderea continuă, cu creştere de 45% în fiecare trimestru. Xiaomi investeşte şi în extinderea în Indonezia şi Brazilia, dar analizează şi o intrare pe piaţa din Africa.

În cadrul interviului s-a vorbit şi despre punerea în vânzare a produselor non smartphone piaţa internaţională, dar şi despre o posibilă intrare pe piaţa VR. Între timp am descoperit că Xiaomi are peste 6.000 de brevete pentru care a aplicat în cei 5 ani de existenţa ai săi, dintre care 3.738 au fost depuse în acest an.

În contextul în care trolli de brevete harțuiesc deja Xiaomi, aceste brevete se pot dovedi foarte utile. De remarcat şi că Xiaomi a investit în 56 de startup-uri, asigurându-şi inovaţia în multiple segmente.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×