Omnivision anunţă un nou senzor foto, care va aduce tehnologie zDHR pe smartphone-uri

941 ori
<b>Omnivision anunţă un nou senzor foto, care va aduce tehnologie zDHR pe smartphone-uri</b>Printre producătorii de senzori foto de pe piață ce ajung la bordul smartphone-urilor noastre se numără și OmniVision, companie ce astăzi anunță lansarea unui nou astfel de modul. Senzorul foto în cauză

Omnivision este un nume de producător de senzori foto care se află într-un mic con de umbră de când nu mai produce camere foto pentru modele iPhone. Ei bine, această firmă din China a revenit în actualitate în ultimele zile, prin lansarea de 4 noi senzori pentru smartphone-uri, dintre care există şi modele cu suport zHDR.

Omnivsion foloseşte pe noile sale produse tehnologie PureCel Plus şi PureCel Plus S pentru a creşte performanţa. Pentru a creşte şi dynamic range-ul, OmniVision a crescut şi capacitatea full-well capacity (limita maximă optimă de a capta lumină), ceea ce înseamnă că fiecare pixel e capabil să adune mai multă lumină înainte de highlight clipping (momentul când imaginea devine supraexpusă). Cât despre zHDR, această tehnologie capturează două cadre cu expuneri diferite simultan, împărţind pixelii într-un model de zizgag pe senzor, ceea ce a inspirat şi denumirea de "zHDR". O imagine este sub expusă, iar cealaltă uşor supraexpusă.

Datele din cele două imagini sunt sincronizate în mod inteligent pentru a crea o singură fotografie, cu un dynamic range cât mai bun. În plus, pixelii noilor senzori sunt aranjaţi într-o structură nouă, astfel încât să îmbunătăţească captarea de lumină şi să reducă zgomotul. Această performanţă e atinsă printr-o nouă grilă metalică compozită cu suport pentru deep trench isolation (izolare folosind o fantă).

Senzorii vor fi gata să ajungă pe telefoane din primul trimestru al anului viitor, în variante de 16 sau 20 de megapixeli, cu suport pentru PDAF (phase detection autofocus) şi captură video 4K.

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×