Primele recenzii ale lui OnePlus 5 din .com laudă preţul scăzut, dar critică camera duală; Iată o compilaţie!

3.370 ori
<b>Primele recenzii ale lui OnePlus 5 din .com laudă preţul scăzut, dar critică camera duală; Iată o compilaţie!</b>Smartphone-ul OnePlus 5 a debutat oficial pe data de 20 iunie și la doar câteva minute au început să apară și clipurile de unboxing, ba chiar și review. Noi am făcut astăzi o compilație a acestor recenzii din afară și aflăm astfel ce cred

OnePlus 5 a debutat oficial pe 20 iunie, dar la doar câteva minute după prezentare au apărut şi recenziile sale, semn că o serie de publicaţii mai norocoase au avut acces la terminal cu ceva vreme în urmă. E vorba despre Forbes, Wired, The Verge şi alte câteva, care în general au avut lucruri bune de spus despre telefon. Au recunoscut totuşi că seamănă prea mult cu iPhone 7 Plus, dar au apreciat preţul său. În mod bizar camera i-a mulţumit pe unii, dar dezamăgit pe alţii.

Am compilat o listă cu toate recenziile şi putem trage câteva concluzii preliminare despre telefon. Hai să vedem care sunt ele.

1. CNET - "cel mai bun bang for the buck"

OnePlus 5

CNET apreciază faptul că avem aici un telefon cu preţ accesibil şi cu dotări high end, dar şi funcţionare ultra rapidă. Ei confirmă o viaţă a bateriei de 18 ore şi lauda captura Portrait a camerei, dar şi pe cea low light. La aspecte negative au inclus preţul mai mare decât al predecesorului şi designul, care nu iese în evidenţă prin nimic faţă de rivali. Lipsa de slot microSD e iarăşi un punct criticat de publicaţie.

E menţionată şi lipsa de muchii subţiri ale ecranului şi rezistenţa la apă, cu care se tot laudă flagship-urile moderne. Cu toate acestea ideea de "bang for the buck" e sfântă aici şi bine aplicată. Iar camera este "una dintre cele mai bune de pe piaţă".

2. The Next Web - "cel mai bun telefon la preţ de 500 de dolari"

OnePlus 5

The Next Web insistă pe faptul că ei nu văd asemănări cu iPhone 7 Plus, ceea ce mi se pare bizar. Ei simt telefonul ca unul cu design "fresh", inovator, tânăr. Curbura spatelui ar fi mult mai pronunţată decât ce vedem la iPhone 7, se pare. Construcţia e la nivel de iPhone totuşi, iar ecranul AMOLED este excelent, la culori şi luminozitate. Pe redactori nu i-au deranjat nici muchiile grosuţe ale ecranului pentru standardele actuale.

Au lăudat şi acel Reading Mode care vine cu Oxygen OS şi funcţiile Do Not disturb din zona de gaming. Au descoperit că fotografiile low light nu sunt chiar mereu perfecte, camera având uneori probleme în a găsi expunerea ideală. Când a reuşit totuşi, a fost la egalitate cu Galaxy S8 şi LG G6 totuşi. Modul Pro a primit şi el o bilă albă.

3. Android Authority "design neinspirat, baterie generoasă"

OnePlus 5

Android Authority critică designul neinspirat, cu muchii foarte subţiri, ce predispun terminalul la scăpări din mână. Ţinut cum trebuie e totuşi un device comod şi destul de subţire. Asemănarea cu iPhone 7 Plus e de asemenea amintită. Ecranul e considerat "superb", deşi este doar unul Full HD şi nu Quad HD. Negrul adânc şi culorile vii, dar şi contrastul au un thumbs up mare.

Performanţa e fără cusur şi jocurile şi aplicaţiile "zboară", sesizabil chiar şi faţă de alte telefoane moderne. Răspunsul la touch e mult îmbunătăţit faţă de predecesorii OnePlus. Viaţa bateriei a sărit lejer de o zi de utilizare intensă.

4. The Verge: "telefonul Me Too"

OnePlus 5

The Verge nu par a fi primit prea bine telefonul acesta, după cum se vede încă din titlu. Amintesc că terminalul costă mai mult decât ne-a obişnuit OnePlus, că arată ca iPhone 7 Plus, dar măcar ergonomia e bună. Redactorii au fost super dezamăgiţi şi de cameră cumva. Lipsa de stabilizare optică a camerei principale e prima criticată. Consideră performanţele optice ale lui OnePlus 5 clar sub Google Pixel XL spre exemplu, dar şi Galaxy S8.

Camera secundară, cea cu lentila telephoto e şi mai criticată, cu termeni precum "dramatic" sau "oribil". Prea mult grain, culori aiurea şi zgomot, toate apar în condiţii low light. Realismul lipseşte. Totul dă senzaţia de experiment.

5. Engadget: "de la bun la grozav"

OnePlus 5

Engadget par încântaţi de acest telefon, lăudându-i performanţa, viaţa bateriei şi camera duală, dar şi preţul. Designul e totuşi considerat generic, încărcarea rapidă Dash Charge e un standard închis pentru ei şi lipsa de slot microSD e deal breaker. Până şi designul e considerat "mai matur", în vreme ce ecranul, deşi nu oferă la fel de multe detalii precum cel de pe Galaxy S8 are o luminozitate bună, chiar şi la soare.

Trecând la camere, focalizarea e lăudată pentru viteza sa, iar performanţa în condiţii low light e bună, mai ales ca luminozitate. Totuşi apare şi ceva grain. Engadget apreciază şi numărul mare de pixeli capturat de camera de 20 MP, faţă de ce oferă rivalii la 12 sau 13 MP.

6. GSMArena: "excelent la preţul practicat"

OnePlus 5

GSMArena subliniază că acesta e cel mai scump telefon OnePlus de până acum, dar şi oferă dotări pe măsura banilor. AU apreciat mult camera duală şi modul Portrait, iar bateria ar fi realizat un salt uriaş faţă de predecesori. Ecranul AMOLED e doar OK, dar nu perfect, fiind sub rivali la mai toate capitolele, mai ales la luminozitate. Interfaţa e apropiată de cea stock, cu câteva modificări binevenite. Benchmark-urile au fost puse la plusuri, deşi cele mai noi scandaluri ne fac să regândim această atitudine.

E drept că imaginile capturate cu camera principală încă au mult noise la nivelul ISO de bază, dar măcar sunt detaliate. Camera tele e criticată puţin, atunci când operează singură. Filmarea 4K e considerată superbă.

Observaţi că mai toate reviewurile spun acelaşi lucru şi anume că OnePlus a intrat într-o nouă epocă. Toţi lauda construcţia, unii laudă şi camera, performanța e în general apreciată şi softul e unanim apreciat. Designul şi senzorii foto duali au polarizat redactorii, unii spre hate şi alţii spre laude. Acestea sunt recenzii la cald, de prototipuri şi vom aştepta să se aşeze apele până să testăm şi noi terminalul.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×