Opera Mini economiseste 8 miliarde de dolari pentru utilizatorii de servicii date

1.180 ori
<b>Opera Mini economiseste 8 miliarde de dolari pentru utilizatorii de servicii date</b>Opera Software a lansat recent raportul lunar "State of the Mobile Web", care include detalii despre softurile companiei, traficul de date realizat prin browserele Opera si numeroase alte statistici. Printre altele, aflam si ca Opera Mini este o metoda de...

Opera Software a lansat recent raportul lunar "State of the Mobile Web", care include detalii despre softurile companiei, traficul de date realizat prin browserele Opera si numeroase alte statistici. Printre altele, aflam si ca Opera Mini este o metoda de a economisi bani!

Cum se intampla acest lucru? Ei bine, dupa cum probabil stiti deja, browserul Opera Mini functioneaza pe baza unor servere proxy, care comprima datele si afiseaza pentru utilizator o versiune mai user-friendly a site-ului, cel putin in privinta latimii de banda utilizate. Datorita acestei comprimari, Opera Software afirma ca browserul sau a permis utilizatorilor sa economiseasca aproximativ 8.1 miliarde de dolari, echivalentul transferului de date folosind o conexiune mobila.

Acelasi raport "State of the Mobile Web" mai indica si faptul ca in luna septembrie a acestui an, peste 35.6 milioane de persoane au folosit Opera Mini, o crestere cu 11.5% fata de luna august si un salt cu 150% fata de septembrie 2008. Utilizatorii au vizualizat 15 miliarde de pagini in aceasta perioada, o crestere cu 7.2% fata de luna august si cu 230% in comparatie cu septembrie 2008.

Daca este sa ne raportam la traficul de date, luna septembrie a acestui an a echivalat cu un trafic de 227 de milioane de MB, efectuat prin intermediul operatorilor internationali. Cele mai importante tari, la capitolul trafic de date prin Opera Mini sunt, in aceasta ordine: Rusia, Indonezia, India, China, Ucraina, Africa de Sud, SUA, Marea Britanie, Polonia si Vietnam.

Raportul complet Opera se afla aici, daca doriti mai multe detalii.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×