Opera Mini portat pe Google Android

Autor:  | Publicat în:  Software 1.030 ori
<b>Opera Mini portat pe Google Android</b>Opera Mini, probabil cel mai bun software mobil scris in ultimii ani a fost portat pe sistemul de operare Google Android. Procesul a fost destul de simplu, fiind folosit codul original Opera Mini, care a fost "tradus" pentru Android. Decizia de a folosi...

Opera Mini, probabil cel mai bun software mobil scris in ultimii ani a fost portat pe sistemul de operare Google Android. Procesul a fost destul de simplu, fiind folosit codul original Opera Mini, care a fost "tradus" pentru Android.

Decizia de a folosi codul de baza Opera Mini, in locul unui port separat a fost luata pentru a economisi resurse. Developerii au folosit MicroEmulator, o implementare open source a lui Java ME, bazata pe Java SE. Seful echipei de developeri a lui Opera Mini Android este si seful developerilor lui MicroEmulator, astfel ca alegerea a fost una inspirata, mai ales daca luam in calcul faptul ca platforma Android este similara cu Java SE, plus/minus cateva librarii.

Printre problemele cu care s-au confruntat developerii se numara faptul ca nu exista o comunitate consolidata a lui Android, astfel ca orice problema a developerilor a ramas de obicei fara raspuns. De asemenea, a trebuit luat in calcul faptul ca Android nu este un produs finisat, iar pe masura ce bugurile sale erau rezolvate, apareau altele, cel mai grav fiind degradarea performantelor emulatorului. O alta problema a fost faptul ca echipa developerilor nu a avut acces la hardware care va rula Android, fiind imposibil de aflat cat de rapid ruleaza Opera Mini pe handseturi reale.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×