Operatori români de telefonie investigați de Consiliul Concurenței: Orange, Vodafone, Cosmote și RCS&RDS sub lupa!

1.325 ori
<b>Operatori români de telefonie investigați de Consiliul Concurenței: Orange, Vodafone, Cosmote și RCS&RDS sub lupa!</b>Autoritatea reprezentată de Consiliul Concurenței a demarat recent o verificare a marilor operatori de telefonie de pe piața locală. Investigația a pornit din oficiu și are ca scop verificarea relațiilor acestor giganți cu firmele mai mici din...

Autoritatea reprezentată de Consiliul Concurenței a demarat recent o verificare a marilor operatori de telefonie de pe piața locală. Investigația a pornit din oficiu și are ca scop verificarea relațiilor acestor giganți cu firmele mai mici din domeniul comunicațiilor.

Este analizată și achiziția Zapp de către Cosmote și impactul său, printre altele. Autoritatea menționată anterior se ocupă cu protecția și încurajarea competiției și anchetează operatorii locali pentru un potențial abuz de poziție dominantă pe piață. Acest abuz ar dăuna grav concurenței și operatorilor mai mici.

Este interesant faptul că investigația a pornit fără a fi anunțat public acest lucru, vestea răspândindu-se sub formă de zvonuri, până la confirmarea oferită de către Consiliul Concurenței. Autoritatea a menționat că se axează pe "piața serviciului de terminare a apelurilor la puncte mobile în rețele invidivuale".

După cum probabil știți deja, pentru ca un client al unui operator de telefonie să poată apela un număr Cosmote, Vodafone, Orange sau RCS&RDS trebuie să există un acord de interconectare între părți. Astfel, operatorii mai mici pot fi dezavantajați de termenii acestor acorduri sau de lipsa lor. Dacă se vor găsi nereguli, sancțiunile pot ajunge și la amenzi de peste 200 de milioane de euro, legea spunând că sumele aplicate trebuie să reprezinte între 0.5% și 10% din cifra de afaceri a operatorilor.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×