Operatorii de telefonie mobila vor debloca handseturile codate in reteaua proprie

2.302 ori
<b>Operatorii de telefonie mobila vor debloca handseturile codate in reteaua proprie</b>Operatorii autohtoni de telefonie mobila vor fi obligati sa deblocheze terminalele mobile codate in retele proprii, masura intrand in vigoare in luna septembrie a acestui an. ANCOM si Asociatia Operatorilor Mobili din Romania (AOMR) au realizat un cod de...

Operatorii autohtoni de telefonie mobila vor fi obligati sa deblocheze terminalele mobile codate in retele proprii, masura intrand in vigoare in luna septembrie a acestui an.

ANCOM si Asociatia Operatorilor Mobili din Romania (AOMR) au realizat un cod de conduita, care include si conditiile minime de deblocare a terminalelor codate. Pana acum, Romtelecom si RCS&RDS au aderat la aceasta idee, iar masura este un semn al maturitatii pe care a atins-o piata de telefonie din Romania.

Codul de conduita va fi pus in aplicare de operatorii Cosmote, Telemobil, Vodafone, Orange, Romtelecom si RCS&RDS, incepand cu data de 1 septembrie 2009. Fiecare dintre aceste companii va trebui sa isi informeze clientii inca din momentul achizitionarii telefonului, in legatura cu faptul ca acesta este codat in retea. De asemenea, operatorii vor trebui sa ofere detalii despre decodare, tariful si conditiile acesteia.

Daca handsetul va fi achizitionat fara servicii de comunicatii electronice, costurile deblocarii sale vor fi suportat de operatorii de telefonie mobila.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×