Opinii din România legate de Nokia N9

2.610 ori
<b>Opinii din România legate de Nokia N9</b>N9 nu a ajuns în oferta magazinelor locale, dar se bucură de o expunere susținută pe blogurile și site-urile cu profil tech. Asta se datorează faptului că Nokia România nu s-a sfiit să ofere sample-uri de test față de concurența care de obicei...

N9 nu a ajuns în oferta magazinelor locale, dar se bucură de o expunere susținută pe blogurile și site-urile cu profil tech. Asta se datorează faptului că Nokia România nu s-a sfiit să ofere sample-uri de test față de concurența care de obicei este laconică pe acest subiect. Noroc cu magazine ca evomag.ro care-și promovează produsele într-un mod mai neconvențional, dar după un model win-win.

Nokia N9 a impresionat de când am văzut telefonul în iulie 2011 sub forma a două modele prototip la o conferință din centrul Bucureștiului. înainte de toate vă recomand recenzia video marca mobilssimo.ro - aici - ce poate fi considerată chiar proaspătă.

în ultima săptămână am avut un N9 în teste și am remarcat:
1. Designul - arată senzațional și nu dă impresia de smartphone supradimensionat, materialele sunt de calitate;
2. Browsing - cel mai bun Nokia la acest captiol din istoria finlandezilor și asta pentru că procesorul de 1 GHz este însoțit de 1 GB RAM și un procesor grafic decent din seria PowerVR;
3. Camera foto cu lentile Carl Zeiss de 8 Megapixeli care filmează HD și păstrează focus continuu în filmare. Rezultatele sunt remarcabile.
4. Lipsa aplicațiilor - un market store care nu cred că se va dezvolta. Vorbim și de un smartphone de colecție. Bine că aduce twitter și facebook de la început.
5. MeeGo - interfața cu trei ecrane prin care se navighează cu swipe - pare foarte naturală și aș dori să o revăd în telefonul Nokia cu Windows Phone 7.5. Pare a fi mai elaborată decât versiunea similară întâlnită la tableta BlackBerry PlayBook. MeeGo este tras în jos de punctul 4.

O să găsiți o sumă de recenzii sau impresii:

Ca aspect Nokia N9 este genial. Mergeți și căutați-l în magazine și ține-l și voi în mână doar ca să vedeți ce înseamnă design de calitate. Ca software este bun, dar era loc de și mai bine, însă MeeGo a fost deja oprit. Este un telefon bun și pe fanii Nokia îi va mulțumi cu siguranță, mai ales că este o îmbunătățire gigantică față de Symbian. Pe cei care folosesc Android sau iPhone nu cred însă că-i va convinge să facă trecerea, chiar și cu acest aspect extraordinar.

Radu Dumitru - nwradu.ro

Ionuț Bălan nu făcut o recenzie de la a la z pentru N9, dar l-a văzut din nou în cadrul Nokia Demo Day de la Brașov.
M-am ales cu o discuție interesantă în jurul brand-ului Nokia și a lui N9 din care am tras o concluzie pe care deja o știam: e foarte greu pentru reprezentanții Nokia să prezinte produse interesante (cum e N9 de exemplu) când Windows Phone bate la ușă (ați văzut deja leak-urile despre N800 și Nokia Sabre).

Ionuț Bălan - chip.ro

Fanii Nokia ar trebui să se scobească după ultimul bănuț și să încerce să cumpere un exemplar de Nokia N9. Nu neapărat pentru că e grozav – deși e unul dintre cele două telefoane ale finlandezilor care ne-au plăcut cu adevărat în ultimii cinci ani, celălalt fiind N900 – ci, pentru că va fi un exemplar de colecție, cântecul de lebădă al finlandezilor ca producător independent.

Vali Bîrzoi - businesscover.ro

Chiar daca iPhone a deschis o noue cale, abordare, viziune in telecomul mobil conectat la net, ideal ar fi ca producatorii sa nu copieze. Cu N9, Nokia trebuia sa fie altceva: nici copie de iPhone, nici de Android, dar sa nu ma lipseasca de facilitatile, de meniul simplificat, de accesul dintr-un click la online/aplicatii etc. Din fericire, N9 nu dezamageste si nici nu vrea sa fie un E6 complet tactil!

Alex Rădescu - alexradescu.ro

Pot concluziona că Nokia N9 este apreciat pentru designul său unic și bine pus la punct, dar criticat că a sosit cam târziu plus că Nokia a declarat de la bun început că MeeGo nu este viitorul pentru smartphone-urile sale.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×