Opinii din România legate de Nokia N9

Autor:  | Publicat în:  Nokia 2.442 ori
<b>Opinii din România legate de Nokia N9</b>N9 nu a ajuns în oferta magazinelor locale, dar se bucură de o expunere susținută pe blogurile și site-urile cu profil tech. Asta se datorează faptului că Nokia România nu s-a sfiit să ofere sample-uri de test față de concurența care de obicei...

N9 nu a ajuns în oferta magazinelor locale, dar se bucură de o expunere susținută pe blogurile și site-urile cu profil tech. Asta se datorează faptului că Nokia România nu s-a sfiit să ofere sample-uri de test față de concurența care de obicei este laconică pe acest subiect. Noroc cu magazine ca evomag.ro care-și promovează produsele într-un mod mai neconvențional, dar după un model win-win.

Nokia N9 a impresionat de când am văzut telefonul în iulie 2011 sub forma a două modele prototip la o conferință din centrul Bucureștiului. înainte de toate vă recomand recenzia video marca mobilssimo.ro - aici - ce poate fi considerată chiar proaspătă.

în ultima săptămână am avut un N9 în teste și am remarcat:
1. Designul - arată senzațional și nu dă impresia de smartphone supradimensionat, materialele sunt de calitate;
2. Browsing - cel mai bun Nokia la acest captiol din istoria finlandezilor și asta pentru că procesorul de 1 GHz este însoțit de 1 GB RAM și un procesor grafic decent din seria PowerVR;
3. Camera foto cu lentile Carl Zeiss de 8 Megapixeli care filmează HD și păstrează focus continuu în filmare. Rezultatele sunt remarcabile.
4. Lipsa aplicațiilor - un market store care nu cred că se va dezvolta. Vorbim și de un smartphone de colecție. Bine că aduce twitter și facebook de la început.
5. MeeGo - interfața cu trei ecrane prin care se navighează cu swipe - pare foarte naturală și aș dori să o revăd în telefonul Nokia cu Windows Phone 7.5. Pare a fi mai elaborată decât versiunea similară întâlnită la tableta BlackBerry PlayBook. MeeGo este tras în jos de punctul 4.

O să găsiți o sumă de recenzii sau impresii:

Ca aspect Nokia N9 este genial. Mergeți și căutați-l în magazine și ține-l și voi în mână doar ca să vedeți ce înseamnă design de calitate. Ca software este bun, dar era loc de și mai bine, însă MeeGo a fost deja oprit. Este un telefon bun și pe fanii Nokia îi va mulțumi cu siguranță, mai ales că este o îmbunătățire gigantică față de Symbian. Pe cei care folosesc Android sau iPhone nu cred însă că-i va convinge să facă trecerea, chiar și cu acest aspect extraordinar.

Radu Dumitru - nwradu.ro

Ionuț Bălan nu făcut o recenzie de la a la z pentru N9, dar l-a văzut din nou în cadrul Nokia Demo Day de la Brașov.
M-am ales cu o discuție interesantă în jurul brand-ului Nokia și a lui N9 din care am tras o concluzie pe care deja o știam: e foarte greu pentru reprezentanții Nokia să prezinte produse interesante (cum e N9 de exemplu) când Windows Phone bate la ușă (ați văzut deja leak-urile despre N800 și Nokia Sabre).

Ionuț Bălan - chip.ro

Fanii Nokia ar trebui să se scobească după ultimul bănuț și să încerce să cumpere un exemplar de Nokia N9. Nu neapărat pentru că e grozav – deși e unul dintre cele două telefoane ale finlandezilor care ne-au plăcut cu adevărat în ultimii cinci ani, celălalt fiind N900 – ci, pentru că va fi un exemplar de colecție, cântecul de lebădă al finlandezilor ca producător independent.

Vali Bîrzoi - businesscover.ro

Chiar daca iPhone a deschis o noue cale, abordare, viziune in telecomul mobil conectat la net, ideal ar fi ca producatorii sa nu copieze. Cu N9, Nokia trebuia sa fie altceva: nici copie de iPhone, nici de Android, dar sa nu ma lipseasca de facilitatile, de meniul simplificat, de accesul dintr-un click la online/aplicatii etc. Din fericire, N9 nu dezamageste si nici nu vrea sa fie un E6 complet tactil!

Alex Rădescu - alexradescu.ro

Pot concluziona că Nokia N9 este apreciat pentru designul său unic și bine pus la punct, dar criticat că a sosit cam târziu plus că Nokia a declarat de la bun început că MeeGo nu este viitorul pentru smartphone-urile sale.

eMAG: REVOLUȚIA PREȚURILOR începe mâine dimineață! Galaxy S7 la 2.299 lei și alte bunătăți! (link de afiliat)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×