OPPO este cea care a integrat prima cameră foto MEMS Într-un smartphone

Autor:  | Publicat în:  Tehnologie 1.099 ori
<b>OPPO este cea care a integrat prima cameră foto MEMS Într-un smartphone</b>Potrivit numeroaselor zvonuri apărute, noul Nexus 5 va fi primul smartphone ce va integra o cameră foto MEMS, dar se pare că nu este cazul. Afirmația este făcută de producatorul cipurilor pentru camerele foto MEMS, adică DigitalOptics, ei spun că...

Potrivit numeroaselor zvonuri apărute, noul Nexus 5 va fi primul smartphone ce va integra o cameră foto MEMS, dar se pare că nu este cazul. Afirmația este făcută de producatorul cipurilor pentru camerele foto MEMS, adică DigitalOptics, ei spun că cei de la OPPO i-au întrecut pe cei de la Google în ceea ce privește tehnologia fotografică, cu recent anunțatul Oppo N1.

Tehnologia MEMS este prescurtarea de la Sistem Mecanic Micro-Electric. Acest sistem este o metodă prin care se pot mișca piesele mecanice de ordinul micronilor. în același mod funcționează și senzorii prezenți pe airbag-urile de pe automobile. Divizia mems|cam a celor de la DigitalOptics, cea care a dezvoltat sistemul MEMS pentru camere foto. Au ales sa folosească această tehnologie în schimbul metodei standard cu bobină.

Autofocusul unei camere MEMS este mult mai rapid în comparație cu cele de pe smartphone-urile curente. Declanșatorul va avea nevoie de 5 ms pentru a realiza o poză, spre deosebire de cel cu tehnologie cu bobină care are nevoie de până la 30 ms pentru a se declanșa. Asta înseamnă că senzorul camerei foto va focaliza cu mult timp înainte de a face aste lucru manual. Rămâne de vazut dacă Nexus 5 va utiliza această tehnologie sau nu. Puteți urmări mai jos un scurt video care explică modul de funcționare a unei camere MEMS.
​

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×