Oppo Find X primește o disecție detaliată, aflăm cum funcționează zona sa glisantă cu camere

906 ori
<b>Oppo Find X primește o disecție detaliată, aflăm cum funcționează zona sa glisantă cu camere</b>La doar câteva zile distanță de la apariția unei disecții pentru mecanismul de cameră periscop a lui Vivo NEX, iată că vedem și un teardown de genul și pentru Oppo Find X. Acesta adoptă o altă idee pentru a maximiza raportul screen to body

Încă de când a apărut Oppo Find X multă lume se întreabă cum funcționează mecanismul sau glisant, care scoate la iveală camerele de la bord. E pe bază de motoraș, știm asta, dar hai să îl vedem cum arată. Cei de la MyFixGuide.com au realizat o disecție și aflăm mai multe detalii mai jos.

Oppo Find X

Același site îl desfăcuse și pe Vivo Nex S și aflase că periscopul său e pe bază de mecanism cu arc. În cazul lui Oppo Find X găsim un motoraș care pune în mișcare o structură de "periscop dual". Practic sunt două șine pe care alunecă mecanismul respectiv. Personal îmi amintește puțin de suspensia unei mașini, după cum se vede în acea animație, dar la un nivel mai simplist.

Oppo Find X

Există și un mecanism de amortizare care reduce fricțiunea (pe bază de spumă) și se asigură că glisarea se face fără probleme. Telefonul e foarte complicat la interior și atipic față de smartphone-urile de pe piață. Are senzori speciali în stil iPhone X pentru recunoaștere facială, iar în disecție am putut vedea senzorul și LED-ul infraroșu implicate, dar și senzorul de proximitate, proiectorul aferent și camera frontală.

Oppo Find X

Pentru camera din spate avem un senzor Sony IMX519 de 16 megapixeli, cu stabilizare optică și suport HDR și RAW, dar și o cameră secundară de 20 MP. Cât despre desfacerea telefonului, e mai ușor de spus decât de realizat, Oppo Find X având o grămadă de lipici și multe componente mici și migăloase.

Oppo Find X

Cum are un design unic, pe bază de mecanisme rare, veți găsi foarte greu și componente de schimb. Aflăm și că handsetul suportă încărcare VOOC la 5V și 4A. Va recomand să aruncați o privire peste galeria cea amplă de la site-ul sursă, pentru a va edifica.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×