Oppo revine la camerele foto rotative; Descoperim un brevet de smartphone care adoptă un asemenea setup

622 ori
<b>Oppo revine la camerele foto rotative; Descoperim un brevet de smartphone care adoptă un asemenea setup</b>Cu aproximativ 6 ani în urmă cei de la Oppo aducea pe piață și smartphone-ul Oppo N1, telefon care la acea vreme impresiona prin camera foto rotativă pe care o adopta și care avea să fie integrată și pe alte modele precum

Cu aproximativ 6 ani în urmă cei de la Oppo aducea pe piață și smartphone-ul Oppo N1, telefon care la acea vreme impresiona prin camera foto rotativă pe care o adopta și care avea să fie integrată și pe alte modele precum Oppo N1 Mini sau Oppo N3. La acea vreme integrarea unui asemenea setup foto nu era făcută cu scopul de a reduce muchiile panoului frontal, dar acum în 2019 chinezii par a reveni la ideea din trecut fix pentru acest lucru.

Brevet Oppo

Descoperim un brevet proaspăt primit de către Oppo care ne detalizată un design de smartphone ce adoptă o asemenea cameră foto rotativă în zona superioară. Noul brevet pe care îl avem în cazul de față a fost completat de către Oppo în 2017 și abia ieri pe data de 16 mai a fost aprobat de către WIPO și totodată făcut public.

Brevet Oppo

Din câte ne putem da seama acest mecanism prezentat în schițe este un soi de combinație între ce am văzut pe Samsung Galaxy A80 aici și ce ne aduce proaspătul ASUS ZenFone 6 care a primit rapid un hands-on de la noi ieri seară. Vedem că odată acționat avem un mecanism flip care va ridica modulul de cameră în zona superioară după care acesta se va roti la 180 grade.

Pe o parte sunt incluse două camere foto, iar pe o altă parte o singură cameră foto - alegere destul de ciudată mai ales că un asemenea mecanism rotativ permite și utilizarea camerelor pentru captura selfie. Rotirea camerelor foto se va putea realiza automat dar și manual și exact ca pe smartphone-ul ZenFone recent lansat va exista funcția de captură automată a fotografiilor de tip panoramă.

Rămâne de văzut dacă acest smartphone descris în brevet va deveni curând realitate sau nu. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×