Orange se aliaza cu Vodafone si alti operatori din UE in dezvoltarea unui nou OS mobil

Autor:  | Publicat în:  Orange 1.265 ori
<b>Orange se aliaza cu Vodafone si alti operatori din UE in dezvoltarea unui nou OS mobil</b>In ciuda faptului ca avem de unde alege cand vine vorba de platforme mobile software, iata ca marii operatori de telefonie din Europa doresc sa creeze un nou OS. Practic, aceste companii cauta o noua sursa de profit, iar Vodafone se va alia cu Orange si...

In ciuda faptului ca avem de unde alege cand vine vorba de platforme mobile software, iata ca marii operatori de telefonie din Europa doresc sa creeze un nou OS. Practic, aceste companii cauta o noua sursa de profit, iar Vodafone se va alia cu Orange si Deutsche Telekom (plus alti operatori) in aceasta initiativa.

France Telecom este "capul rautatilor", iar initiativa ii apartine lui Stephane Richard, seful acestei companii. Practic se doreste crearea unui rival pentru MeeGo, WebOS, Android, Windows Mobile, Windows Phone 7, Bada OS, Brew, Symbian si iOS. Vodafone are deja o bila neagra la acest capitol, tentativa sa de platforma software, pe nume Vodafone 360 (bazat pe Linux Mobile) fiind un esec.

De unde aceasta nevoie a unui OS al operatorilor? Dupa cum probabil stiti deja Google au devenit reticenti la capitolul customizare a lui Android, iar Microsoft nu va permite sa existe modificari de look in cazul lui Windows Phone 7 si acestea sunt doar 2 exemple de platforme. In lipsa customizarilor, apare nevoia unui nou sistem de operare... Ce vor realiza oare mai-marii Europei?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×