Palm surprinde cu trecerea la Linux

1.098 ori
<b>Palm surprinde cu trecerea la Linux</b>Linux va inlocui Palm OS pana la sfarsitul anului! Palm pregateste sa livreze o versiune speciala dezvoltata pe Linux pentru smartphone-ul Treo, pana la sfarsitul acestui an, a declarat directorul executiv al companiei Ed Colligan la o intalnire cu...

Linux va inlocui Palm OS pana la sfarsitul anului!

Palm pregateste sa livreze o versiune speciala dezvoltata pe Linux pentru smartphone-ul Treo, pana la sfarsitul acestui an, a declarat directorul executiv al companiei Ed Colligan la o intalnire cu analistii financiari din New York.

Software-ul nu are inca un nume si este referit simplu ca Sistemul de Operare Palm pe un core Linux. Va inlcoui Palm OS 5 care este mai bine cunoscut sub numele sau de cod "Garnet".

Platforma Linux s-a aflat in dezvoltare de "cativa ani," a declarat Colligan.

"Noi credem ca este vital sa detinem propria noastra platforma si unele dintre tehnologiile noastre cheie. Avem software de sistem pe care il vom lansa pana la sfarsitul anului ceea ce ne va permite sa ducem mai departe sistemele de operare Palm si sa le modernizam."

Sistemul de operare bazat pe Linux va oferi suport pentru aplicatiile existente pe Palm OS permitand companiei sa dezvolte mai departe propriul sau sistem software. Spre exemplu, noua platforma va permite trafic simultan de voce si date, va avea o comutare mai rapida intre aplicatii si va construi un suport pentru aplicatiile online.

Pana acum Palm nu a declarat nimic despre planurile viitoare pentru dispozitivele sale Palm OS. Desi producatorul terminalului a spus mereu ca este dedicat platformei Palm OS, zvonurile au fost alimentate in 2005 prin prezentarea unui Treo ce rula Windows.

Palm a creat primul software Palm OS in 1996 ca o platforma deschisa care acorda licenta producatorilor terti de dispozitive. Planul de licentiere a atras doar cativa clienti. Dupa putin succes initial, Windows a trecut in 2004 pe primul loc ca cel mai utilizat sistem de operare pe telefoanele mobile.

Grupul software a fost alocat unei companii denumite PalmSource, care ulterior, a fost achizitionata de compania Access din Japonia. In ultimul timp lucreaza la propriul sistem de operare bazat pe Linux pentru smartphone.

Telefoanele Linux sunt disponibile de cativa ani, desi software-ul a fost limitat doar pentru telefoanele din gama de jos pentru pietele din Asia.

In decembrie anul trecut, Palm a achizitionat o licenta nelimitata pentru sistemul de operare Garnet.

Colligan a declarat ca nu va licentia noul sau sistem de operare Linux. Compania va continua dezvoltarea de smartphone bazat pe Windows pentru piata de afaceri

Un purtator de cuvant al companiei a refuzat orice comentariu cu privire la planurile viitoare ale companiei cu Linux.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×