Parteneriat SUA - UE cu privire la o colaborare intre sistemele GPS si Galileo

987 ori
<b>Parteneriat SUA - UE cu privire la o colaborare intre sistemele GPS si Galileo</b>Statele Unite si UE sunt pe cale de a semna o intelegere prin care vor permite sistemelor proprii de navigare prin satelit sa colaboreze pentru a furniza imagini si informatii de o mai buna calitate. Respectand aceasta intelegere, satelitii Statelor Unite...

Statele Unite si UE sunt pe cale de a semna o intelegere prin care vor permite sistemelor proprii de navigare prin satelit sa colaboreze pentru a furniza imagini si informatii de o mai buna calitate.

Respectand aceasta intelegere, satelitii Statelor Unite si cei ai UE vor trimite informatia pe aceeasi frecventa, permitand antenelor de receptie sa primeasca semnalul ambelor sisteme, combinand datele primite. Sistemul european Galileo nu a fost inca lansat, iar succesul parteneriatul va depinde in special de producatorii de antene si de dorinta acestora de a accepta ambele sisteme.

SUA are la ora actuala 30 de sateliti in orbita Pamantului, acestia trimitand semnale care permit detinatorilor de antene GPS sa-si afle pozitia curenta si pe cea a altor persoane, folosind sisteme de navigatie prin satelit. UE spera sa ajunga la 30 de sateliti in orbita pana in 2010, cu sistemul Galileo operational in 2012. Partea buna a intelegerii dintre SUA si UE este reprezentata de faptul ca un numar dublu de sateliti ar insemna o calitate net superioara a imaginilor si o acuratete de invidiat pentru orice device GPS.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×