Peste 1.8 milioane de smartphone-uri sunt vândute anual de români! Aflăm mai multe cifre prin intermediul unui studiu OLX

977 ori
<b>Peste 1.8 milioane de smartphone-uri sunt vândute anual de români! Aflăm mai multe cifre prin intermediul unui studiu OLX</b>Aflăm astăzi prin intermediul unui studiu realizat de către OLX.ro detalii interesante despre piața smartphone din România, regiune în care vânzările de terminale mobile sunt unele care v-ar putea surprinde. Aflăm și motivul pentru care

Prin intermediul unui studiu realizat de către platforma de vânzări OLX.ro avem ocazia să aflăm astăzi o serie de informații foarte interesante despre piața smartphone din România. Un prim lucru dezvăluit este acela că românii scot la vânzare anual un număr de peste 1.8 milioane de telefoane mobile, un procent de 41.71% dintre vânzări optând pentru această metodă cu scopul de a-și achiziționa un smartphone mai performant.

Studiu OLX

Peste 400.000 români aleg vânzarea telefonului vechi pentru a-și lua unul cu dotări high-end și potrivit unei analize efectuate de către OLX, ofertele publicate de aceștia generează anual peste 18 milioane de contactări din partea potențialilor cumpărători.

Studiu OLX

Aparent, durata medie necesară pentru un telefon vândut prin OLX este de aproximativ 12 zile pentru telefoanele Samsung și iPhone, în vreme ce un Huawei se vinde în aproximativ 13 zile.  Studiul scoate la iveală și faptul că primul loc în topul celor mai căutate branduri de telefoane mobile de pe OLX este ocupat de către Samsung, urmat de către Apple și pe 3 de către Huawei.

Studiu OLX

Prețurile medii pentru telefoanele Samsung sunt de 954 lei, pentru cele Huawei de 835 lei, iar pentru cele iPhone de 1450 lei.  Oficialii OLX afirmă și că anul trecut românii au listat de 20 ori mai multe telefoane la vânzare în comparație cu numărul televizoarelor scoase la vânzare și de 8 ori mai multe decât anunțurile cu laptop-uri.

Studiu OLX

Creșterea de la an la an este estimată la 30% și potrivit studiuluii, cele mai solicitante luni pentru upgrade-uri la telefoanele mobile sunt decembrie și ianuarie când sunt urcate pe platformă cele mai multe oferte noi (peste 190.000). 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×