Piata autohtona de comunicatii a atins maturitatea

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 1.030 ori
<b>Piata autohtona de comunicatii a atins maturitatea</b>Catalin Marinescu, presedintele ANCOM declara recent ca piata romaneasca de comunicatii a atins in sfarsit maturitatea, avand in vedere evolutia acesteia in 2008. Un indiciu al acestei performante este atingerea cele mai mari rate de penetrare a...

Catalin Marinescu, presedintele ANCOM declara recent ca piata romaneasca de comunicatii a atins in sfarsit maturitatea, avand in vedere evolutia acesteia in 2008.

Un indiciu al acestei performante este atingerea cele mai mari rate de penetrare a telefoniei fixe din toate timpurile, dar si cresterea numarului de utilizatori de servicii de telefonie mobila si a numarului de conexiuni la Internet. Anul 2008 a semnalat o crestere mai accelerata a numarului de abonamente de telefonie mobila, versus cartele preplatite (30%, fata de 13%).

In data de 31 decembrie 2008 erau inregistrati 9,7 milioane de utilizatori cu abonament lunar, dintre care peste 70% erau persoane fizice, iar restul persoane juridice. Si telefonia fixa a inregistrat o crestere importanta, cu 18.3%, la capitolul linii de acces remarcandu-se cresterea cu 81.8% in randul celor alocate persoanelor juridice.

In data de 31 decembrie 2008 existau 5.04 milioane de linii de acces, cu o rata de penetrare a telefoniei fixe de 23.4%. In ce priveste numarul de conexiuni Internet in banda larga furnizate la puncte fixe, in data de 31 decembrie 2008 acestea erau in numar de 2.51 milioane, cu o rata de penetrare de 11.7%, urmand un trend crescator.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×