Piaţa de smartphone-uri din România a avut o creştere record în primul semestru din 2018, arată niște statistici

1.299 ori
<b>Piaţa de smartphone-uri din România a avut o creştere record în primul semestru din 2018, arată niște statistici</b>Cel mai nou studiu de la Avenir Telecom ne arată că piaţa locală de smartphone-uri a avut o creştere record în primele 6 luni ale acestui an, cea mai mare din ultimii 3 ani. Aflăm date despre trendurile de achiziţie de pe piaţa locală şi le detaliem mai..

Cel mai nou studiu de la Avenir Telecom ne arată că piaţa locală de smartphone-uri a avut o creştere record în primele 6 luni ale acestui an, cea mai mare din ultimii 3 ani. Aflăm date despre trendurile de achiziţie de pe piaţa locală şi le detaliem mai jos.

Se pare că romanii vor telefoane mai performante şi cu durată mai mare de viaţă a bateriei. Preţul mediu al unui smartphone depăşeşte 200 de euro, conform aceluiaşi studiu. Piaţa smartphone de la noi a crescut în primele 6 luni ale acestui an cu aproximativ 40% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Consumatorii încep să aleagă tot mai mult telefoane cu valoare mai mare, orientându-se spre flagship-uri.

Un alt argument este cel al promoţiilor agresive ale retailerilor, care au început să aibă multiple campanii de reduceri de tip "Black Friday". Preţul mediu al unui smartphone vândut în România este de peste 200 de euro, în creştere cu peste 13% faţă de preţul mediu de anul trecut. În prima jumătate a acestui a romanii s-au orientat spre telefoane midrange şi high-end pe piaţa locală.

Avenir Telecom este un distribuitor de telefoane, accesorii de telefoane mobile şi servicii de comunicaţii. Operează magazinele GSM Internity şi aduce telefoane sub marca Energizer la noi.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×