Profitul generat de Samsung Mobile în trimestrul 3 din 2018 scade, dar coreenii au planuri mari cu telefoane 5G și modele pliabile

576 ori
<b>Profitul generat de Samsung Mobile în trimestrul 3 din 2018 scade, dar coreenii au planuri mari cu telefoane 5G și modele pliabile</b>În ultimele ore sud-coreenii de la Samsung au făcut publice rezultatele financiare din trimestrul 3, o perioadă nu tocmai bună pentru zona Mobile, acolo unde deși vânzările de flagship-uri s-au aflat la cote înalte, compania a înregistrat

Pe final de lună octombrie iată că sud-coreenii de la Samsung publică rezultatele financiare din trimestrul 3 al acestui an, o perioadă care nu a fost tocmai roz pentru zona Mobile. Aflăm de pe seama comunicatului de presă emis faptul că laolaltă toate departamentele companiei au înregistrat un profit operațional de 15.45 miliarde de dolari - cifră record pentru corporația sud-coreeană.

Aflăm că afacerea de cip-uri a fost cea mai profitabilă, aceasta generând un protif operațional de 12 miliarde de dolari. Acest lucru nu se poate spune și despre divizia mobilă acolo unde profitul a ajuns la doar 1.9 miliarde de dolari și asta deși vânzările de flagship-uri s-au aflat la cote înalte.

Vina este pusă pe seama vânzărilor de terminale mid-range și low-end care au scăzut în ultima vreme. De asemenea, producția acestor smartphone-uri a crescut, asta pentru că și Samsung a trecut la materiale mai scumpe în zonele de buget acolo unde avem seriile Galaxy A și Galaxy J. 

Sud-coreenii sunt conștienți de faptul că în zona smartphone competiția va deveni din ce în ce mai acerbă, acum că numărul de smartphone-uri premium prezente pe piață va crește. Cum vânzările actuale de flagship-uri nu reușesc să contribuie la performanța mediocră a divizie mobile, Samsung pregătește noi dispozitive precum terminale pliabile și smartphone-uri 5G.

De asemenea, ar urma să schimbe și strategia din segmentele mid-range și low-end pentru a atrage audiența din rândul milenialilor. Samsung își va diversifica și oferta de produse prin dezvoltarea de senzori 3D, soluții de tip scanner de amprente integrat în ecran și cip-uri pentru zona auto și IoT. 

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×