Profitul generat de Samsung Mobile în trimestrul 3 din 2018 scade, dar coreenii au planuri mari cu telefoane 5G și modele pliabile

602 ori
<b>Profitul generat de Samsung Mobile în trimestrul 3 din 2018 scade, dar coreenii au planuri mari cu telefoane 5G și modele pliabile</b>În ultimele ore sud-coreenii de la Samsung au făcut publice rezultatele financiare din trimestrul 3, o perioadă nu tocmai bună pentru zona Mobile, acolo unde deși vânzările de flagship-uri s-au aflat la cote înalte, compania a înregistrat

Pe final de lună octombrie iată că sud-coreenii de la Samsung publică rezultatele financiare din trimestrul 3 al acestui an, o perioadă care nu a fost tocmai roz pentru zona Mobile. Aflăm de pe seama comunicatului de presă emis faptul că laolaltă toate departamentele companiei au înregistrat un profit operațional de 15.45 miliarde de dolari - cifră record pentru corporația sud-coreeană.

Aflăm că afacerea de cip-uri a fost cea mai profitabilă, aceasta generând un protif operațional de 12 miliarde de dolari. Acest lucru nu se poate spune și despre divizia mobilă acolo unde profitul a ajuns la doar 1.9 miliarde de dolari și asta deși vânzările de flagship-uri s-au aflat la cote înalte.

Vina este pusă pe seama vânzărilor de terminale mid-range și low-end care au scăzut în ultima vreme. De asemenea, producția acestor smartphone-uri a crescut, asta pentru că și Samsung a trecut la materiale mai scumpe în zonele de buget acolo unde avem seriile Galaxy A și Galaxy J. 

Sud-coreenii sunt conștienți de faptul că în zona smartphone competiția va deveni din ce în ce mai acerbă, acum că numărul de smartphone-uri premium prezente pe piață va crește. Cum vânzările actuale de flagship-uri nu reușesc să contribuie la performanța mediocră a divizie mobile, Samsung pregătește noi dispozitive precum terminale pliabile și smartphone-uri 5G.

De asemenea, ar urma să schimbe și strategia din segmentele mid-range și low-end pentru a atrage audiența din rândul milenialilor. Samsung își va diversifica și oferta de produse prin dezvoltarea de senzori 3D, soluții de tip scanner de amprente integrat în ecran și cip-uri pentru zona auto și IoT. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×