Piaţa smartphone din China cunoaşte un regres în primul trimestru al acestui an, deşi e cea mai mare din lume

736 ori
<b>Piaţa smartphone din China cunoaşte un regres în primul trimestru al acestui an, deşi e cea mai mare din lume</b>Piaţa smartphone din China a ajuns la saturare, conform Reuters, care citează un nou studiu realizat de către analiştii de la IDC. Aceasta este piaţa smartphone cea mai mare din lume şi &icirc;n primul trimestru al acestui an ea s-a contractat....

Piaţa smartphone din China a ajuns la saturare, conform Reuters, care citează un nou studiu realizat de către analiştii de la IDC. Aceasta este piaţa smartphone cea mai mare din lume şi în primul trimestru al acestui an ea s-a contractat.

În primele 3 luni ale acestui an, livrările de terminale smart din China au ajuns 98.8 milioane de unităţi, cu 4.3% mai mici decât în aceeaşi perioadă a anului anterior. Aceasta e prima oară în ultimii 6 ani când acest segment de produse are parte de o scădere a livrărilor. Apple a avut de câştigat în urma ascensiunii handseturilor smart în China în ultimii ani, firmă din Cupertino înregistrând venituri de 16.8 miliarde de dolari în China în ultimul trimestru.

În acelaşi timp, Xiaomi a devenit un gigant al telefoniei mobile tot prin intermediul acestui mediu propice. China depăşea SUA în 2011, devenind cea mai mare piaţa pentru smartphone-uri din lume. Totuşi, cifrele primului trimestru din 2015 par să afecteze întreaga industrie. Între timp, lider rămâne Apple pe in zona smartphone din China, cu 14.7% cota, urmaţi de Xiaomi, cu 13.7% şi Huawei cu 11.4%. Samsung se afla pe 4, cu 9.7%.

Scăderea de livrări din China va determina marii producători să caute loc de creştere pe pieţele învecinate, din India sau Asia de Sud Est. Xiaomi deja activează intens în India şi se extinde. Dacă la tablete se explică scăderea popularităţii lor, ce se întâmplă oare cu smartphone-urile? Să fie vina lipsei de inovaţie din acest an?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×