Plata prin mobil debuteaza la Londra

1.153 ori
<b>Plata prin mobil debuteaza la Londra</b>Cumparatorii din capitala britanica vor putea achizitiona ziare si bilete de metrou doar miscand telefonul mobil, prin intermediul unui serviciu a carui testare tocmai a inceput. Sute de utilizatori au primit handseturi speciale, dotate cu o carte de...

Cumparatorii din capitala britanica vor putea achizitiona ziare si bilete de metrou doar miscand telefonul mobil, prin intermediul unui serviciu a carui testare tocmai a inceput.

Sute de utilizatori au primit handseturi speciale, dotate cu o carte de credit si un card Oyster, ambele incorporate in terminal. Cel din urma card este folosit de obicei de catre britanici pentru a plati biletele de tren si autobuz in Londra. Atunci cand telefonul este trecut deasupra unui scanner in magazine si statii, o anumita suma este dedusa prin intermediul handsetului, sub forma de plata. Utilizatorii implicati in teste pot cheltui aproximativ 10 lire sterline la anumite magazine si cafenele.

Tranzactiile wireless sunt deja un standard si o tehnologie aflata la ordinea zilei in tari ca Japonia, unde consumatorii deja folosesc mobilele  pentru a plati pentru orice, de la hamburgeri la bilete de tren. Organizatorii testelor britanice au afirmat ca, daca trialul de 6 luni are succes, serviciul va fi extins la plati mai mari, inclusiv pentru bilete de concert sau piese de teatru. Cei care iau parte la aceste teste vor primi calatorii pe cardul Oyster in valoare de 50 de lire sterline (103.2 dolari) si o reducere de 60 de lire sterline din factura O2. De asemenea, norocosii testeri vor mai primi si 200 de lire sterline pe care le vor cheltui prin cardul Barclaycard.

Companiile care au pornit testele includ nume mari ca Transport for London, operatorul O2, Barclaycard, Visa Europe si Nokia.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×