Nokia si Apple isi disputa drepturile asupra tehnologiei touchscreen

1.185 ori
<b>Nokia si Apple isi disputa drepturile asupra tehnologiei touchscreen</b>Nokia ar putea inregistra o intarziere majora in planurile sale de lansare a unor smartphone-uri de top daca rivalul sau, Apple decide sa protejeze proprietatea intelectuala reprezentata de tehnologia touchscreen folosita de iPhone. Analistii au afirmat...

Nokia ar putea inregistra o intarziere majora in planurile sale de lansare a unor smartphone-uri de top daca rivalul sau, Apple decide sa protejeze proprietatea intelectuala reprezentata de tehnologia touchscreen folosita de iPhone.

Analistii au afirmat ca Apple va considera ca Nokia le incalca patentele, dar si ca batalia legala ce va rezulta nu va fi la fel de importanta ca aceea dintre Nokia si Qualcomm. Este foarte probabil ca gigantul finlandez sa lucreze deja la o imbunatatire a platformei S60, care va include tehnologia touch, fiind disponibila pe terminale lansate in cea de-a doua jumatate a anului viitor. Intre timp, Apple anunta ca a inaintat cel putin 200 de patente ale interfatei touchscreen de pe iPhone si ca le va proteja cu orice pret.

Aceiasi analisti ai industriei mobile sunt convinsi ca Nokia si compania lui Steve Jobs vor ajunge la o intelegere in 2009, preferand aceasta optiune in locul lungilor procese. Actiunile producatorului finlandez au crescut astazi cu 2.5%, poate si din cauza acestei vesti, care anunta o noua generatie promitatoare de terminale Nokia, dar si un posibil conflict cu Apple. Ramane de vazut cine va castiga si daca iPhone isi va gasi "nasul" din cauza unui terminal produs de finlandezi.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×