Platforma Java Mobile FX, stil iPhone

Autor:  | Publicat în:  Software 1.434 ori
<b>Platforma Java Mobile FX, stil iPhone</b>Sun isi face publica cea mai noua versiune de Java, prezentand cele mai noi softuri pentru telefoanele mobile la conferinta JavaOne din aceasta saptamana. Singura noutate care ne-a frapat a fost asemanarea dintre software-ul de la Sun si cel prezent pe...

Sun isi face publica cea mai noua versiune de Java, prezentand cele mai noi softuri pentru telefoanele mobile la conferinta JavaOne din aceasta saptamana.

Singura noutate care ne-a frapat a fost asemanarea dintre software-ul de la Sun si cel prezent pe iPhone, mult-asteptatul terminal de la Apple. Similaritatea era atat de evidenta incat platforma prezenta de CEO-ul Sun, Jonathen Schwartz a fost "poreclita" jPhone. Numele real al softului este Java Mobile FX, iar aceste este bazat pe codul de la SavaJe, o companie pe care Sun a cumparat-o cu o saptamana in urma.

Putem sa uitam de telefoane entry-level sau handseturi cat de cat ieftine, deorece Java Mobile FX este destul de pretentios la capitolul cerinte. 32 MB de RAM si un procesor ARM la 200 de MHz reprezinta standardul daca doriti sa folositi softul celor de la Sun. Chiar si persoane din conducerea companiei au facut aluzii la copierea softului cu care e dotat iPhone, purtand un tricou negru, in stilul lui Steve Jobs.


⚡ Pentru cei care încă nu folosesc Cloud (Dropbox mai exact)! Acesta e un serviciu online gratuit (există și varianta cu plată) prin intermediul căruia puteți stoca și împărtăși fișierele aflate pe PC/ Laptop cu telefonul, tableta ori alte persoane. Sincronizarea se realizează automat și puteți face chiar backup la fotografii și clipuri de pe telefon, care astfel vor putea fi văzute direct pe calculator. Practic e imposibil să mai pierdeți astfel conținutul important de pe telefon, dacă se întâmplă ceva cu acesta. Are de altfel sute de astfel de utilități. De exemplu la Mobilissimo îl folosim pentru a partaja mostrele foto și capturile de ecran pentru reviews. Faza e că la mod gratuit spațiul de stocare în cloud este limitat și ne-ar prinde bine câțiva MB în plus. Noroc că Dropbox oferă 500 MB spațiu gratuit în plus când cineva se înregistrează la acest serviciu. Cei 500 MB îi primim atât noi, cât și noul înregistrat, dar doar folosind acest link: https://db.tt/IoekmqRiBg Practic în afară de cei 2 GB inițiali, dacă vă înregistrați prin linkul de mai sus, mai obțineți 500 MB și ajungeți la 2,5 GB din prima. :)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×