Poliţia şi autorităţile din Olanda afirmă că pot citi mailurile criptate PGP de pe modelele BlackBerry (Video)

Autor:  | Publicat în:  BlackBerry 838 ori
<b>Poliţia şi autorităţile din Olanda afirmă că pot citi mailurile criptate PGP de pe modelele BlackBerry (Video)</b>Poliţia şi autorităţile din Olanda au confirmat pentru publicaţia Motherboard că pot accesa şi citi chiar şi mesajele criptate PGP de pe telefoane BlackBerry. PGP este o criptare special dezvoltată de Blackberry pentru telefoanele din portofoliu....

Poliţia şi autorităţile din Olanda au confirmat pentru publicaţia Motherboard că pot accesa şi citi chiar şi mesajele criptate PGP de pe telefoane BlackBerry. PGP este o criptare special dezvoltată de Blackberry pentru telefoanele din portofoliu.

Se pare că multe organizaţii criminale ar folosi telefoane de genul pentru realizarea de activităţi ilegale. Mesajele şterse pot fi recuperate, iar mailurile criptate citite. Procesul se realizează folosind un soft al companiei Cellebrite. În martie 2014 apărea un reportaj în Australia care prezenta o legătură între BlackBerry-urile securizate şi o serie de crime.

Şi cei de la BlackBerry au fost abordaţi cu privire la decriptarea telefoanelor lor, iar astfel s-a aflat ca unul dintre distribuitori, Phantom Secure nu cerea absolut nici o informaţie despre cumpărători. Hackerii şi experţii în securitate au reuşit totuşi să acceseze datele criptate, prin înlăturarea unui chip şi crearea unei clone a sa, pentru a extrage informaţii.

Având în vedere că traficantul mexican El Chapo a fost prins recent din cauza serviciilor BBM, BlackBerry şi siguranţa serviciilor lor par o sabie cu 2 tăişuri pentru criminali.

Iată un demo de criptare PGP a unui mesaj trimis prin serviciile BlackBerry:

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×