Prea putini cubanezi detin telefoane si PC-uri

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 1.007 ori
<b>Prea putini cubanezi detin telefoane si PC-uri</b>In vreme ce noi ne desfatam cu BlackBerry-uri, iPod-uri si PSP-uri, cubanezii asteapta cu nerabdare si banalul telefon mobil, iar mai putin de 5% din populatia tarii detine un computer, ne informeaza Reuters. Biroul National de Statistica a facut publice...

In vreme ce noi ne desfatam cu BlackBerry-uri, iPod-uri si PSP-uri, cubanezii asteapta cu nerabdare si banalul telefon mobil, iar mai putin de 5% din populatia tarii detine un computer, ne informeaza Reuters.

Biroul National de Statistica a facut publice datele din sectorul de telecomunicatii pentru anul 2007, aratand ca exista 1.241.000 de linii telefonice intr-o tara cu 11.2 milioane de locuitori. Din acest numar de linii, 910.000 sunt dedicate publicului, iar restul apartin de stat. Numarul de telefoane mobile ramane de 300.000, iar statistica arata ca exista 4.5 PC-uri la fiecare 100 de locuitori, majoritatea in birouri, spitale si scoli.

Raportul a fost facut public la 2 luni dupa ce noul presedinte cubanez Raul Castro a legalizat vanzarea computerelor si telefoanelor mobile, desi costul lor ridicat face din acestea bunuri de lux. Pana la ridicarea interdictiei de a cumpara produse de acest gen, cubanezii obtineau computerele de pe piata neagra si telefoanele mobile prin intermediul strainilor. Acelasi studiu ne informeaza ca peste 10% din populatie are acces la Internet, dar in cele mai multe cazuri este vorba de Intranet-ul cubanez, controlat de stat si rareori poate fi accesat tot Internetul.

In comparatie cu cifrele din Cuba, Mexic, cu o populatie de 108 milioane de cetateni are 20 de milioane de linii telefonice si 50 de milioane de posesori de telefoane mobile. Statisticile arata ca Mexicul are 13.6 computere si 17.5 utilizatori de Internet pentru fiecare 100 de persoane. Vina pentru starea industriei telecomunicatiilor din Cuba este aruncata asupra embargoului impus de SUA, dar este mentionat si faptul ca aceasta tara sta foarte bine la capitolul sanatate si educatie.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×