Pregătirile pentru Mobile World Congress 2016 sunt în plină desfășurare; peste 24 ore poposim în Barcelona

806 ori
<b>Pregătirile pentru Mobile World Congress 2016 sunt în plină desfășurare; peste 24 ore poposim în Barcelona</b>Pentru al doilea an consecutiv voi participa la t&acirc;rgul Mobile World Congress din Barcelona, eveniment impresionant ce adună laolaltă redactori, dar și companii tech din &icirc;ntreaga lume. &Icirc;n 2016, MWC are loc &icirc;n perioada 22 &ndash;...

Pentru al doilea an consecutiv voi participa la târgul Mobile World Congress din Barcelona, eveniment impresionant ce adună laolaltă redactori, dar și companii tech din întreaga lume. În 2016, MWC are loc în perioada 22 – 25 februarie, și tocmai de aceea astăzi vă voi prezenta pe scurt cum decurg pregătirile pentru plecare, dar și câteva dintre așteptările pe care le am de la noua ediție a "târgului spaniol".

Ei bine, călătoria spre Barcelona începe chiar mâine după-amiază, moment în care voi pleca din București către orașul ce va găzdui cele mai importante lansări din industria tech preț de o săptămână. Mă așteaptă o călătorie de aproximativ 3 ore, și mai apoi un scurt drum cu autobuzul către locația aleasă prin AirBnb.

Desigur, pentru a transmite de la fața locului materiale foto și video, voi avea nevoie de o suită de device-uri. De la aparate foto, camere video, diverse cabluri, și până la banalul smartphone, toate aceste produse se vor regăsi în bagajul meu. Nu las deoparte nici cardurile SD pentru stocarea fișierelor, dar nici bateriile externe ce îmi vor oferi un extra boost de autonomie pentru device-urile consumatoare de energie. Iată și conținutul bagajului meu:

 • notebook Asus X555LN (4 GB RAM, i7, GeForce 820M, 500 GB stocare)
 • netbook Asus EeePC (de backup)
 • smartphone Samsung Galaxy A3 (2016)
 • smartphone iPhone 6s
 • aparat foto Nikon Coolpix P100 (de backup)
 • aparat foto Nikon D5100
 • cameră video Sony HDR-CX410
 • baterie externă XTpower 24.000 mAh
 • baterie externă Samsung 11.300 mAh
 • lavalieră Audio Technica
 • 4x carduri SD 32 GB
 • cablu internet
 • dock USB
 • trepied

De asemenea, voi lua cu mine în Barcelona și un modem Huawei însoțit de o cartelă de date, produse ce ne-au fost oferite din partea celor de la Orange România, cărora le mulțumim pe această cale.

După cum am precizat, chiar mâine seară voi ajunge în Barcelona, urmând ca pe data de 20 februarie să ridic și badge-ul ce-mi permite accesul la Mobile World Congress. Duminică va fi în schimb ziua cu cele mai importante lansări, zi în care avem pregătite evenimente marca Huawei, LG, dar și Samsung pentru sfârșitul serii.

Astfel, vom face cunoștiință cu flagship-ul LG G5, dar și cu un nou device misterios pregătit de către compania chineză Huawei. Începând de la ora 20:00 (ora României) mă voi afla în sala unde Samsung va dezvălui noile smartphone-uri Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge, modele ce vor primi ulterior și un hands-on detaliat.

Din numeroasele leak-uri ajunse pe web se pare că atât flagship-urile LG și Samsung vor impresiona plăcut prin dotările aduse la pachet, dar și prin funcțiile extra. Dacă în cazul lui Galaxy S7 vom primi certificare pentru rezistență la apă și praf + slot microSD, LG ne-ar putea face o surpriză și lansa diverse module pentru smartphone-ul G5.

Lansările vor continua și luni pe 22 februarie, moment în care avem programate două evenimente la fel de interesante. De la ora 10:00 voi lua parte la evenimentul CAT în care va fi dezvăluit smartphone-ul S60 cu senzor foto cu termoviziune, urmând ca la ora 12 să vizităm standul României unde Allview ne pregătește o lansare de produs.

Tot luni, va începe cu adevărat târgul Mobile World Congress, și totodată task-ul meu de a strânge cât mai multe materiale foto și video cu produsele lansate. Pentru marți mai avem o altă invitație de onorat - din partea producătorului chinez DOOGEE ce va prezenta cel mai mic proiector din lume.

Ținând cont de experiența adunată în ultimii ani pe la diverse târguri și conferințe de presă din lumea tech, nu pot decât să mă declar pregătit pentru avalanșa de lansări ce urmează. Voi reveni cu materiale foto și video pentru cele mai interesante produse lansate, dar și pentru acele device-uri inedite, cum este cazul telefonului CAT cu senzor foto termic.

Mă aștept să văd și noi smartwatch-uri, dar și câteva tablete ceva mai diferite față de ultimele soluții aduse de către producători pe piață. Sper ca la sfârșitul acestei noi experiențe să mă pot bucura de un feedback pozitiv din partea voastră, a cititorilor. Tocmai de aceea vă invit să urmăriți site-ul nostru, dar și topic-ul dedicat de pe Forumul Mobilissimo, care cu siguranță va fi doldora de comantarii savuroase pe seama noilor dispozitive lansate! Ne reauzim mâine din Barcelona! :)

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×