Primele preţuri pentru telefoane 5G sunt vehiculate online; Mai mici decât ne aşteptam

1.801 ori
<b>Primele preţuri pentru telefoane 5G sunt vehiculate online; Mai mici decât ne aşteptam</b>Producătorii de telefoane din China se pregătesc să întâmpine epoca 5G, cu strategii şi preţuri noi, iar detalii au început să scape pe web. În prima fază se va practica un preţ cu aproximativ 74 de dolari mai mare pentru aceste device-uri

Producătorii de telefoane din China se pregătesc să întâmpine epoca 5G, cu strategii şi preţuri noi, iar detalii au început să scape pe web. În prima fază se va practica un preţ cu aproximativ 74 de dolari mai mare pentru aceste device-uri decât media celor cu 4G.

Surse din cadrul furnizorilor de componente din Taiwan au scăpat aceste detalii. Chinezii adoptă formula "5G+500" pentru noile produse. Cei "500" sunt 500 de yuan, moneda locală din China, adică 74 de dolari. Producţia unui telefon cu 5G faţă de cea a unui telefon 4G va costa cu aproximativ 80 de dolari mai mult per unitate. Include şi preţul de 50 de dolari pentru modemul 5G, noile CPU-uri, dar şi antene şi materiale şi schimbări de design. În principiu, preţul de bază de 300-350 de dolari per smartphone chinez sare la 374 dolari sau 424 dolari.

Saltul de preţ ar fi cu 20% peste costurile de producţie clasice ale chinezilor, dar aparent vor fi acceptate de consumatori, de dragul tehnologiei noi. Se prevede profit pentru producători, conform analiştilor, chiar dacă nu unul foarte mare. Comercializarea telefoanelor 5G în 2019 va aduce plusuri producătorilor de modemuri şi cipuri 5G.

Vor avea de câştigat masiv Qualcomm, MediaTek, Intel, HiSilicon, Samsung şi Spreadtrum. Soluţiile lor se lansează în prima jumătate a acestui an şi vor suporta cipuri de modemuri 5G, permiţând implementarea 5G pe telefoane viitoare. Producătorii top 3 de AP-uri, Qualcomm, Mediatek şi Intel au prezentat deja modemurile aferente din 2018.

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×