Primele review-uri ale tabletei Microsoft Surface: realizare inginerească de top, execuție software slabă, format atractiv

Autor:  | Publicat în:  Microsoft 1.289 ori
<b>Primele review-uri ale tabletei Microsoft Surface: realizare inginerească de top, execuție software slabă, format atractiv</b>După cum știți deja, pe 23 octombrie ASUS a dat startul lansărilor de terminale Windows RT și Windows 8 cu a sa tableta Vivo Tab RT și o lansare specială. în această noapte are loc și marele eveniment de debut pentru Windows 8 și odată cu el...

După cum știți deja, pe 23 octombrie ASUS a dat startul lansărilor de terminale Windows RT și Windows 8 cu a sa tableta Vivo Tab RT și o lansare specială. în această noapte are loc și marele eveniment de debut pentru Windows 8 și odată cu el va începe și valul de lansări de tablete Windows 8 și Win RT. Asta înseamnă că debutează în sfârșit și tableta Surface, disponibilă deja în precomanda în State. Marile bloguri și site-uri tech au avut acces la Surface Tablet devreme și iată că ele vin cu primele recenzii pentru aceste produse. Mai jos găsiți o scurtă analiză a fiecărui review, realizat de către Engadget, Gizmodo, CNET, The Verge și BGR.

1)Review The Verge - mulțumiți de produs, dar totuși cu lipsuri

Faimosul Joshua Topolsky de la The Verge a aruncat o privire asupra tabletei cu carcasa din magneziu și a apreciat realizarea inginerească din spatele său. Tehnologia VaporMg, carcasa atractivă, micuța clapeta din spate, toate sunt bine gândite. Totuși atunci când ții tableta în mâna ea pare prea mare, cu 10.81 inch întindere în landscape, iar în portrait devine ridicolă utilizarea acestui device. Părți pozitive? Culorile vii de pe ecran și felul în care se vede negrul pe display. Din păcate rezoluția de 1366 x 768 pixeli lasa puțin de dorit, dar revenind la aspecte pozitive, tableta răspunde bine la input touch.

și totuși produsul primește o notă de 7 din 10, vina principală purtând-o ecosistemul slab și software-ul cu buguri, plus probleme de performanță.

Primele review-uri ale tabletei Microsoft Surface: realizare inginerească de top, execuție software slabă, format atractiv

2)Review Engadget - nu e o jucărie, e un terminal pentru productivitate

Tim Stevens de la Engadget, redactorul șef care s-a aflat în România cu o săptămână în urmă a postat un review al tabletei Surface pe Engadget, referindu-se la înclinarea tabletei și experiență plăcută de utilizare. De remarcat că Engadget nu s-a hazardat să ofere vreo notă, dar a lăudat siguranța cu care poți purta tableta la braț, știind că îți poți face treaba cu ea. Tim numește Surface un înlocuitor bun pentru laptopuri și a apreciat foarte mult acel touch cover de 3 mm, surprinzător de bun când vine vorba de input. Viața bateriei acestei tablete este estimată la 9 ore și jumătate, deci sub modelele rivale, dar nu cu mult.

Camera este criticata aspru, iar produsul este per total apreciat de Engadget, mai ales față de tabletele Apple și ASUS și mai ales pe partea de business/lucru.

Primele review-uri ale tabletei Microsoft Surface: realizare inginerească de top, execuție software slabă, format atractiv

3)Review CNET - elegantă și interfața plăcută, probleme cu aplicațiile și lentoarea

Eric Franklin de la CNET lauda la rândul său tableta când vine vorba de productivitate. El apreciază interfața Metro, dar și designul elegant al produsului, plus puterea și versatilitatea sa. Problema e că tableta este destul de lentă, Windows Store nu e aproape deloc populat și nu cu aplicații utile. în plus, Metro necesita un proces îndelungat de învățare și durează ceva să te obișnuiești cu paradigma sa de control. Interfața Desktop și modul Desktop sunt văzute ca inutile și nepotrivite, iar Internet Explorer 10 e foarte lent. în testul de luminozitate a ecranului, Surface Tablet pierde bătălia cu iPad-ul și cu ASUS Infinity Pad.

CNET nu vede nici un motiv să înlocuiți laptopul cu această tabletă, ci mai bine să așteptați un alt produs, unul mai bine finisat.

4)Review BGR - fără softuri în plus, combinație bună de tableta și notebook

Boy Genius Report prin persoana lui Zach Epstein numește tableta "o frumusețe" și afirma că e clar că Microsoft vrea să reinventeze PC-ul prin acest device, ba chiar și reușește. Un review mai degrabă pozitiv, dacă mă întrebați pe mine... Terminalul este descris ca foarte portabil și ușor, iar BGR afirma că a avut parte de o zi întreagă de utilizare fără probleme a lui Surface. Video streamingul funcționează excelent și există o mențiune specială pentru lipsa de bloatware și software de umplutură inutil. Surface Tablet e văzută ca o combinație între tableta și notebook și sunt foarte apreciate accesoriile Touch Cover și Type Cover, deși pe partea de interfață Windows 8 îi poate speria pe mulți.

Concluzie? Cei deschiși la noutate vor aprecia produsul și îl vor adopta că înlocuitor de laptop, cu tableta la pachet.

Primele review-uri ale tabletei Microsoft Surface: realizare inginerească de top, execuție software slabă, format atractiv

5)Review Gizmodo - preț prea mare, nu livrează deocamdată; Potențialul e mare!

Gizmodo a realizat la rândul său o analiză a tabletei, fără a da note deocamdată. Sam Biddle este autorul articolului și afirma că acest produs este cea mai mare surpriză a anului. Surface Tablet este în mod clar un răspuns la produsele Apple, mai ales prin design și prin acea clapetă cu rol de suport, care a cucerit pe toată lumea, mai ales după reclamă video asociată. Mărimea e considerată perfectă, atât în mod laptop, cât și tableta. Totuși, prețul de 500 de dolari este văzut drept prea mare, mai ales având în vedere alternativele. Produsul este considerat necopt și acesta e primul review în care e criticat Touch Cover.

Tastatură cu butoane "virtuale" nu răspunde bine la comenzi și se fac multe greșeli de scriere. Gizmodo ne sfătuiește să nu cumpărăm produsul, ci să așteptăm o versiune evoluată sau o scădere de preț.

Cu bune și cu rele, acestea sunt primele review-uri ale tabletei Microsoft Surface. Observați că la unison marile site-uri lauda designul și realizarea hardware, criticând faptul că OS-ul e lent, aplicațiile se deschid greu, nu există prea multe aplicații, iar IE 10 e la rândul său lent. E lăudat Touch Cover și experiența de laptop a tabletei, dar cam atât... Cu un preț mai mic și software mai bun, tableta ar crește cu măcar 1.5 puncte nota să finală. Așteptăm acum și la Mobilissimo.ro super jucăria productivă, dacă îi pot spune așa.

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×