Primele soluţii comerciale Huawei 5G şi primele cipset-uri aferente vor sosi în martie 2019

906 ori
<b>Primele soluţii comerciale Huawei 5G şi primele cipset-uri aferente vor sosi în martie 2019</b>Dacă în acest an cei de la Huawei au în plan să lanseze un smartphone de gaming, pentru 2019 planurile sunt și mai mărețe pentru că atunci este programat debutul primelor soluții comerciale 5G și a primelor cipset-uri aferente

În plin MWC 2018 de vară la Shanghai, Huawei a discutat despre planurile sale pentru anul 2019. Acestea implică, printre altele şi lansarea la nivel comercial de soluţii 5G. Dacă în 2020 ar trebui să vină serviciile de gen, ei bine Huawei va pune la dispoziţie cipuri şi soluţii comerciale din martie 2019.

Informaţia vine chiar de la CEO-ul Eric Xu, care a vorbit cu presa la MWC Shanghai. Anul 2018 este cel al testelor 5G, iar anul 2019 va fi cel al pregătirilor pentru lansare şi al implementării comerciale. Deja la anul vor fi localităţi şi comunităţi care vor folosi tehnologia zilnic şi vor avea nevoie de tehnica aferentă. Odată spartă gheaţa, va începe avalanşa de telefoane ce suportă acest tip de conexiune.

Xu a declarat şi că autoritatea 3GPP va anunţa cea mai nouă versiune de 5G până la final de an, cu latență scăzută şi conectivitate sporită, accelerând dezvoltarea reţelelor şi serviciilor conexe. Reţineţi că atunci când spunem că "5G-ul se va lansa comercial în 2020", nu luăm în calcul şi serviciile "preview" să le zicem aşa. Oraşele interconectate, serviciile auto inteligente şi altele de gen vor debuta înainte ca utilizatorul de rând de telefon să aibă 5 liniuţe de semnal 5G cu acoperire masivă.

Oficialul Huawei a subliniat şi importanța la nivel de AR, VR, streaming video şi AI a acestui tip de conectivitate. Huawei va începe să ofere soluţii 5G pentru reţele NSA (non standalone) încă din septembrie 2018. Pentru cele Standalone vom vedea componente şi soluţii în martie 2019. Probabil va avea loc o prezentare în cadrul MWC-ului din Barcelona.

Nu aş băga mâna în foc că Huawei P30 va avea 5G şi cred că mai degrabă Mate 30 din toamna viitoare va aduce acest tip de suport. Rețineț că și Mate 10 Pro inaugura LTE Categoria 18, deci pionieratul Mate există. Totul depinde foarte mult de cât de rapid avansează operatorii şi producătorii de echipamente cu acoperirea şi implementarea.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×