Fuchsia OS primeşte un site pentru dezvoltatori, disponibil oficial

3.029 ori
<b>Fuchsia OS primeşte un site pentru dezvoltatori, disponibil oficial</b>Google lucrează de câţiva ani la Fuchsia OS şi tot nu e clar dacă într-o bună zi va lua locul lui Android sau nu. Ce ştim e că platforma este un sistem de operare next gen, care poate rula pe televizoare, telefoane, ceasuri şi laptopuri.

Google lucrează de câţiva ani la Fuchsia OS şi tot nu e clar dacă într-o bună zi va lua locul lui Android sau nu. Ce ştim e că platforma este un sistem de operare next gen, care poate rula pe televizoare, telefoane, ceasuri şi laptopuri. Primele teste au fost făcute cu luni în urmă pe terminale Huawei, culmea. Ei bine acum aflăm că Google tocmai a lansat un site special pentru System Developeri dedicat lui Fuchsia OS.

Totul s-a făcut fără mare tam-tam, ca şi restul testelor legate de Fuchsia. Site-ul este Fuchsia.dev, menit să permită dezvoltatorilor să participe la evoluţia, testele, dezvoltarea viitoarei platforme. Google oferă şi funcţionalitate de căutare, aşa încât dezvoltatorii să poată căuta orice document tehnic legat de Fuchsia. Cât despre OS în sine, avem de-a face cu un proiect open source similar cu AOSP, care rulează pe orice, de la dispozitive smart home la PC-uri şi terminale mobile.

Fuchsia OS primeşte un site pentru dezvoltatori, disponibil oficial

Acolo unde Android folosea kernel Linux, aici avem un kernel realizat de Google, Zircon. În continuare teoria rămâne ca într-o bună zi, prin 2022 sau 2023 acest Fuchsia OS va lua locul lui Android şi Chrome OS. Google nu a precizat dacă teoria e adevărată sau nu. Ce e drept Fuchsia OS seamănă cu ambele că interfaţa, doar că e mult simplificat.

Există şi compatibilitate în Fuchsia cu aplicaţii Android, dar şi cu sistemele cu procesoare X86-64. La început de an aflam că Google a angajat un fost inginer Mac OS să se ocupe de Fuchsia OS. La platforma se lucrează de prin 2016, iar unele teste s-au făcut deja pe Huawei Honor Play.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×