Primul procesor Huawei de 10 nm, Kirin 970 va fi produs de către TSMC

974 ori
<b>Primul procesor Huawei de 10 nm, Kirin 970 va fi produs de către TSMC</b>Ne îndreptăm cu pași repezi către anul în care procesoarele ce vor ajunge pe smartphone-urile noastre vor fi dezvoltate pe arhitectura de 10 nm, Huawei urmând a fi unul dintre producătorii ce vor adopta asemenea chipset-uri. Kirin 970 este numele

Dacă Samsung se ocupă de cele mai noi generaţii de chipseturi flagship de la Qualcomm, TSMC a prins un contract gras cu Apple pentru chipseturile lor Axx, iar acum ar colabora şi cu Huawei. Presa din China scrie că Huawei a început deja lucrul la primul său chipset de 10 nm, cu aportul TSMC.

E vorba despre procesorul HiSilicon Kirin 970, urmaşul puternicului Kirin 960, care deja oferă performanță excelentă pe Huawei Mate 9. Huawei foloseşte procesul de producţie de 10 nm al celor de la TSMC, următorul pas după generaţia de 14 nm. Bătălia se dă la acest nivel de arhitectură între Qualcomm Snapdragon 835, MediaTek Helio X30 şi acum şi Kirin 970.

Va intra în ecuaţie şi Apple A11 la anul şi probabil şi vreun Exynos de 10 nm. Samsung a fost prima care a început de fapt producţia în masă a acestui tip de chipset, dar TSMC deja are aspiraţii să ajungă la 5 nm până în 2020. Kirin 970 va fi, ca şi Qualcomm Snapdragon 835 un CPU octa core cu suport pentru LTE Categoria 12, 4 core-uri Cortex A73 şi 4 core-uri Cortex A53.

Primele modele cu aceasta soluție de procesare ar trebui să sosească în a doua jumătate a lui 2017.

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×