Primul troian care afecteaza iPhone descoperit

1.062 ori

Troianul tocmai descoperit are ca tinta utilizatorii care si-au modat iPhone-ul pentru a instala aplicatii third party, facandu-ne sa ne gandim la teorii ale conspiratiei, care ar presupune ca Apple sa fi produs acest malware. Desi nu prezinta riscuri...

Troianul tocmai descoperit are ca tinta utilizatorii care si-au modat iPhone-ul pentru a instala aplicatii third party, facandu-ne sa ne gandim la teorii ale conspiratiei, care ar presupune ca Apple sa fi produs acest malware.

Apple a primit un Troian

Desi nu prezinta riscuri mari, primul troian pentru iPhone a fost descoperit. Primele raporturi in legatura cu acesta au venit de la site-ul fanilor terminalului, Modmyifone.com si au fost confirmate apoi de catre compania de securitate digitala F-Secure. Troianul este creat pentru a afecta in special utilizatorii care folosesc un iPhone modat, cu suport pentru aplicatii third party. Aplicatia se mascheaza sub forma unui update la aplicatia Erica's Utilities si poarta numele de "113 prep".

Conform celor de la Modmyifone.com, tot ce face aplicatia este sa afiseze cuvantul "pantofi". Totusi, daca il veti dezinstala, troianul va sterge fisiere din directorul /bin de pe iPhone, corupand aplicatii valide ca Sendfile sau Erica's Utilities. Site-ul care gazduia acest troian a fost inchis la putin timp dupa descoperirea malware-ului afirma F-Secure. Aceeasi companie afirma ca troianul a fost creat de catre un copil de 11 ani, care s-a "jucat" cu fisiere XML, dar si ca data viitoare ar putea fi initiativa cuiva mai priceput, deci un pericol mai mare.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×