Noile radiouri suporta text scrolling

709 ori
<b>Noile radiouri suporta text scrolling</b>O noua tehnologie, prezentata ieri afiseaza exact ceea ce se spune la radio prin intermediul unei antene si al unui display, care afiseaza textul intr-un stil similar cu cel al subtitrarilor TV. Nici un producator nu s-a incumetat inca sa lucreze la...

O noua tehnologie, prezentata ieri afiseaza exact ceea ce se spune la radio prin intermediul unei antene si al unui display, care afiseaza textul intr-un stil similar cu cel al subtitrarilor TV.

Nici un producator nu s-a incumetat inca sa lucreze la aceasta inventie, sprijinita de catre National Public Radio si Harris Corp., unul dintre marii furnizori de echipamente de transmisie, plus un nou centru de cercetare de la Universitatea Towson. Reprezentantii companiei National Public Radio au afirmat ca spera ca transmisiunile bazate pe text vor deveni un nou standard in radio, ca si broadcastingul digital, cunoscut drept HD radio.

Serviciul de text se va baza pe tehnologia HD Radio, permitand emitatorilor sa isi imparta semnalul in transmisii multiple. Unele posturi isi folosesc capacitatea in plus pentru a transmite muzica aditionala sau pentru a comunica cu alte canale radio, care pot fi auzite prin intermediul antenelor HD Radio. Noul serviciu de text scrolling va folosi tehnologia HD radio pentru a transmite fluxuri de date care vor fi transformate in text de catre receptorii prototipului prezentat anterior, afisand apoi informatia pe ecran. HD Radio a inceput sa devina destul de popular in SUA, iar unele unitati cu suport pentru aceasta tehnologie se vand la pretul de 100 de dolari.

Implementarea acestor imbunatatiri la radioul de rand ar folosi in special persoanelor cu probleme de auz si vedere, oferindu-le stimuli vizuali, respectiv auditivi care vor imbunatati capacitatea lor de a percepe programele radio.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×