Primul zbor al insectei robot

846 ori
<b>Primul zbor al insectei robot</b>Mintile luminate de la Harvard s-au pus lucru din nou, creand prima insecta robot care a fost deja testata prin intermediul unui zbor de proba. Sofisticata masinarie este fabricata din bucati minuscule confectionate din fibra de carbon. Puteti urmari doua...

Mintile luminate de la Harvard s-au pus lucru din nou, creand prima insecta robot care a fost deja testata prin intermediul unui zbor de proba. Sofisticata masinarie este fabricata din bucati minuscule confectionate din fibra de carbon. Puteti urmari doua materiale filmate cu "tantarul cibernetic", dand click pe imaginea de altauri.

Aceste mini-componente masoara 2 micrometri si au fost taiate cu ajutorul unui laser. Au existat numeroase alte incercari de a construi o insecta robot, dar iata ca succesul are acum forma unei "muste" de nici 1 inch. Insecta foloseste aceeasi tehnica de zbor ca si enervantele insecte pe care le vedem zilnic langa tomberoane. Primul sau zbor ne aminteste de cel al fratilor Wright, fiind totusi mult mai primitiv, deoarece nu poate fi controlat inca.

Robo-insecta decoleaza si se misca pe o traiectorie verticala ascendenta, dar totusi putem sa afirmam ca este vorba despre un zbor. Se pare ca persoanele de la Harvard responsabile cu acest proiect mai au de lucru pana la a gasi o metoda de a controla musca robotizata de la distanta. Astfel poate vom avea de-a face in viitor cu cel mai tare spion al tuturor timpurilor, usor de ascuns si foarte greu de observat. Insecta poate fi folosita si pentru detectarea chimicalelor toxice si a altor astfel de substante.

Abia asteptam sa vedem o versiune a insectei robotizate, dotata cu transmitatoare si camere HDTV...

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×