Presupun că mare parte dintre voi aveți idee la ce se referă stocarea în cloud. Ai spațiu de stocare, dar nu în memoria telefonului ci pe serverele companiei care oferă serviciul. La Orange este simplu. Serverele ce asigură Orange Cloud sunt localizate în Dublin, capitala Irlandei. Prezentarea Orange Cloud a fost făcută de către Julien Ducarroz / Chief Commercial Office la Orange România.
Orange Cloud nu este gândit pentru segmentul business ci pentru categoria mult mai largă a persoanelor fizice. Poți păstra într-un singur loc: imagini, videoclipuri, melodii, fișiere, contacte, calendar de întâlniri. Toate aceste fișiere sunt ușor de accesat prin aplicațiile dedicate pentru smartphone, tabletă sau laptop.
Câteva elemente cheie ale Orange Cloud:
- 10 GB ca spațiu de stocare oferiți gratuit pentru abonamentele Cangur, Colibri sau Panteră;
- navigarea în aplicația Orange Cloud, upload-ul și download-ul de fișiere sunt gratuite și nu se taxeaxă din traficul lunar de date;
- cei care nu au abonamentele Cangur, Colibri sau Panteră pot opta pentru planurile tarifare: 10 GB pentru 1.5 euro pe lună, 50 GB pentru 5 euro pe lună și 15 euro / lună pentru 150 GB;
- activarea serviciului Orange Cloud se face în magazinele Orange, la numărul 408 sau online din contul Orange;
- permite share-ul de fișiere direct din aplicație pe Facebook, Twitter, YouTube sau mail;
- fișierele pot avea maxim 2 GB.
Orange Cloud poate fi utilizat pe tabletele și telefoanele cu iOS și Android. La Android o găsiți deja în Googla Play, iar la iOS urmează a debuta în zilele următoare pe App Store.
​
Stocarea în cloud este viitorul și mă bucur să văd un serviciu cu un preț bun și ușor de utilizat. Revin cu un review detaliat al aplicației Orange Cloud și al modului de utilizare.
Și un clip video în care Julien Ducarroz prezintă Orange Cloud și beneficiile sale: