Probleme noi cu tranzacţia Broadcom - Qualcomm; Qualcomm respinge nominalizările pentru noul său comitet directoral

1.408 ori
<b>Probleme noi cu tranzacţia Broadcom - Qualcomm; Qualcomm respinge nominalizările pentru noul său comitet directoral</b>Am aflat luna trecută faptul că cei de la Qualcomm au respins oferta de achiziție primită de la Broadcom, asta din cauza valorii prea mici per acțiune pe care chinezii au propus-o. Acum descoperim noi detalii din ecuație, la ordine fiind

Scriam luna trecută despre faptul că Qualcomm a respins oferta de achiziţie a celor de la Broadcom, considerând suma de 130 de miliarde de dolari prea mică pentru pretenţiile sale. Următorul pas era ca oferta sa fie pusă în faţa unui nou comitet de directori, dar acum aflăm că Qualcomm a respins şi propunerile de nominalizare a acestor oficiali.

Nu ştiu dacă ştiaţi, dar la preluări pe sume mari între companii gigantice, uneori interesul acţionarilor şi interesul şefilor nu coincid. Ca atare acţionarii pot fi influenţaţi de compania cumpărătoare să pună presiune pe directori să îşi dea demisia şi să îi înlocuiască apoi cu alţii, care sunt de acord cu tranzacţia. Broadcom a venit cu o propunere de 11 membri ai comitetului de conducere, iar toate numele au fost respinse.

Pentru a nu fi vid de putere, Qualcomm i-a numit în poziţie pe directorii interimari, în cadrul întâlnirii anuale cu acţionarii. Motivul pentru care Qualcomm a respins propunerea de directori este că aceştia nu aduc extra experienţă sau pricepere în comitet, dar au şi conflicte la nivel decizional. Producătorul seriei de procesoare Snapdragon este şi nemulţumit de faptul că tranzacţia dintre cele două companii ar putea fi în aer timp de 18 luni, pe măsură ce autorităţile antitrust şi de reglementare o vor investiga.

Investitorii îşi vor anunţa propunerile finale de directori în martie 2018. Poate atunci vom vedea şi o ofertă mai grasă pe masă din partea celor de la Broadcom. Asta dacă nu vor începe să pună presiuni Google, Microsoft şi alţi parteneri îngrijoraţi de soarta Qualcomm.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×